Daniela Marișcu, co-fondator și CEO Aqua Azur, membru al Fundației Romanian Business Leaders, jurat în emisiunea „Imperiul Leilor”, investitor si activist, ne impărtășește câteva dintre secretele care au ajutat-o să depășească cu bine criza generată de pandemia COVID.
”Din instinct de antreprenor, privesc cu pozitivitate. E un antrenament strategic să vezi ce poate funcționa”, spune ea, într-un interviu acordat SpotMedia.ro.
În plus, în calitate de pionier al industriei divertismentului din România, Daniela Marișcu ne arată și unde ne putem distra în cele mai noi aqua-parcuri din România, dacă tot ne petrecem vacanțele în țară în 2020.
Pentru început aș vrea să vorbim despre anul 2020 și cum v-a găsit criza Covid pe dumneavoastră.
Strategia pe baza căreia dezvolt business-urile în care sunt implicată are la bază două principii: minimum 3 linii de venit și o predictibilitate de minimum 6 luni. Aceste principii ne-au ajutat să parcurgem cu bine până la acest moment și această perioadă surprinzătoare.
Care credeți că sunt cele mai importante lucruri pe care un antreprenor trebuie să le facă pentru a depăși această criză?
Importante sunt curajul de a acționa, credința că va fi bine și gestionarea extrem de exigentă a resurselor. Știm cu toții deja că vom trăi într-o nouă realitate ce va depinde de capacitatea de adaptare și flexibilitate, acestea sunt definitorii pentru succesul afacerilor.
Digitalizarea este esențială în orice organizație și comunitate.
Putem afirma că pandemia reprezintă momentul zero pentru turismul românesc și șansa lui de renaștere?
Chiar cred că da! Important este cum vom prelua și vom exploata această oportunitate. Grija pentru siguranța și bucuria turiștilor sunt esențiale.
Având în vedere că majoritatea românilor se vor orienta către vacanțe pe plan local, iar dumneavoastră vă dezvoltați afacerile pe acest segment, ne puteți spune ce aqua parcuri sau piscine frumoase vom găsi anul acesta în România? Ce recomandări aveți?
Brașov, Cluj, Bistrița, Călimănești, Olănești, Suceava, Constanța, Mamaia, Jupiter, Delta Dunării sunt câteva din zonele în care am dus bucurie prin proiectele construite de echipa noastră.
Găsiți pe site-ul www.aquaazur.ro harta proiectelor din portofoliu, le recomandăm cu drag pe toate.
Ce proiecte mai aveți în dezvoltare?
Plaja urbană Dunărea la Galați, proiect ce include dotări de aqua parc ce cuprind cel mai înalt tobogan acvatic din România și o plajă urbană pe malul Dunării.
Aria Sibiu este un complex de wellbeing și beauty care își crește oferta cu o zonă de agrement indoor family, cu piscine și tobogane acvatice spectaculoase.
Băile Figa este un proiect mai vechi, care se completează cu o nouă atracție: un tobogan cu o lungime de 180 m, complet alb și cu inserții luminoase colorate, pentru a crește la maxim adrenalina.
Încă 2 proiecte de aqua parc, unul în vestul țării și celălalt în est, sunt încă în negociere; suntem încrezători că vom povesti curând despre ele.
Ați mai fi dispusă să investiți în idei proaspete de business în 2020 sau considerați că următoarea perioadă necesită mai multă precauție?
Investesc în IT de anul trecut și, dată fiind oportunitatea, am pivotat către un produs de birou virtual adaptabil oricărei organizații, deci da, investesc în business-uri oportune.
Cu precauție, însă, întrucât singura certitudine este schimbarea, astfel că îmi iau un timp de analiză mai mare pentru a depista oportunitățile de succes. Instinctul meu funcționează, însă e important un back-up, prin validare.
Să privim pozitiv înainte: Care credeți că sunt cele mai bune lucruri care ne așteaptă în acest an istoric?
Din instinct de antreprenor, privesc cu pozitivitate. E un antrenament strategic să vezi ce poate funcționa.
Sper că toată situația să fundamenteze noi valori sociale bazate cât mai mult pe valoare creată în condiții ecologice și echitabilitate socială. Nu mai sunt povești de marketing, ci o necesitate reală a umanității.
Mai concret, să livrăm în condiții de eficiență maximă, consum de resurse relevant și valoare reală livrată.
Cred că o lume în care antreprenoriatul și freelancing-ul vor acționa majoritar în piață va crea o lume mai responsabilă și conștientă de nevoile planetei pe termen lung.
Toate acestea sunt convinsă că pot fi realizate prin implementarea digitalizării în spiritul susținerii principiilor de evoluție a umanității.