6 măsuri la care să te gândești dacă vrei să începi o afacere în transporturi

6 măsuri la care să te gândești dacă vrei să începi o afacere în transporturi

În domeniul transporturilor de mărfuri sunt în continuare oportunități pentru a deschide o afacere. Pentru a reuși să obții profit și să concurezi cu alte firme similare, va trebui să te gândești la o serie de măsuri care vor face diferența între succes și eșec. 

Asigură-te că ai un fond de investiții și economii

În afaceri trebuie să deții un capital pentru investiții, dar și un fond de economii pentru situații imprevizibile care pot apărea, precum defecțiuni neprevăzute ale autovehiculelor, fluctuațiile prețurilor combustibilului sau crizele economice. 

Așadar, găsește parteneri de afaceri pe care te poți baza, apelează la soluția unor credite financiare sau redirecționează constant un procent din veniturile câștigate spre un cont de investiții și economii. 

ADVERTISING

Plan pentru rezolvarea defecțiunilor

Dincolo de investițiile într-o flotă nouă de autovehicule cu care să-ți desfășori zi de zi activitatea, mai devreme sau mai târziu te vei confrunta și cu defecțiuni. Acestea trebuie gestionate eficient, pentru a-ți pune cât mai rapid afacerea pe roți.  

Pe lângă service-uri profesionale, cu care să colaborezi constant de fiecare dată când ai nevoie, te poți interesa de piese pentru autocamioane la prețuri avantajoase. Cum o asemenea afacere are nevoie de utilizarea întregii flote în vederea obținerii profitului dorit, fii pregătit din timp cu soluții la problemele mecanice care pot apărea. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Angajează șoferi cu experiență

Găsirea și atragerea celor mai buni șoferi nu este o misiune deloc ușoară. Totuși, trebuie să conștientizezi faptul că șoferii cu experiență vor contribui decisiv la dezvoltarea cu succes a afacerii pe care o conduci în domeniul transporturilor. 

Cu o flotă modernă de autovehicule, condiții bune de muncă, în care se respectă pauzele și timpii de conducere, respectiv un pachet salarial competitiv, poți atrage șoferi buni în compania ta. 

Urmărește și implementează tehnologii

Ca și în alte sectoare economice, în domeniul transporturilor tehnologia este importantă în productivitatea muncii și simplificarea proceselor tehnologice. În plus, trebuie să ții pasul cu concurența ta.

ADVERTISING

De exemplu, gândește-te la sistemele tehnologice de management (TMS) în care ai posibilitatea de a urmări ușor și în timp real activitatea șoferilor tăi, poți urmări inventarul de mărfuri sau să depistezi acele puncte slabe în vederea optimizării cheltuielilor. 

Dincolo de un TMS, optează pentru automatizarea unor procese. Prin urmare, folosește aplicații smart pentru nevoile de comunicare ale șoferilor cu dispeceratul sau în ceea ce privește relaționarea cu clienții tăi. 

Livrează la timp produsele clienților tăi

În acest sector economic există o „regulă de aur”: livrează la timp și în condiții corespunzătoare marfa. În caz contrar, vei avea multe reclamații și nemulțumiri la adresa activității companiei tale. Mai mult decât atât, poți pierde clienți, parteneri și furnizori. 

Prin urmare, impune-le tuturor angajaților tăi aceste principii sănătoase și formează astfel o cultură organizațională solidă și apreciată de toți clienții cu care colaborezi. 

Caută acele nișe care să-ți aducă profit

Profitul trebuie căutat atât pe plan intern, cât și extern. Crearea unor noi divizii de transport poate fi un pas important în diversificarea serviciilor de transport oferite și, implicit, în creșterea veniturilor. În plus, profită de contextul în care economia se regăsește. 

Sunt tot mai multe magazine online care caută servicii de curierat prin care să-și livreze produsele la costuri rezonabile sau care caută alternative la companiile mari de curierat. De asemenea, în perioada de pandemie, s-a dezvoltat transportul frigorific pharma. 

În concluzie, o afacere în domeniul transporturilor de mărfuri vine cu numeroase provocări pe care le poți anticipa rapid cu soluții deja pregătite. Fără măsuri și strategii de care să ții cont, pot apărea probleme dificil de gestionat.