Cum să-ți pregătești mașina pentru venirea iernii

Cum să-ți pregătești mașina pentru venirea iernii
Susține democrația
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Venirea iernii nu trebuie să te ia prin surprindere atunci când vine vorba de pregătirea mașinii tale pentru acest sezon.

Vehiculul tău trebuie să îndeplinească toate condițiile tehnice impuse de autorități, deoarece acestea sunt stabilite pentru siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic.

Mai jos vei găsi un ghid de urmat pentru a-ți pune mașina la punct pentru iarnă, astfel încât să poți circula fără griji

Iată cei 3 pași de urmat pentru ca mașina ta să fie pregătită pentru sosirea iernii!

  • Schimbarea pneurilor de vară cu cele iarnă

Pneurile potrivite pentru iarnă asigură rularea roților autovehiculului tău fără probleme, indiferent de tipul de carosabil pe care te deplasezi. Alegerea lor trebuie să se facă în funcție de călătoriile pe care urmează să le faci și drumurile pe care vei merge. Pentru șoferii care circulă pe drumuri europene, naționale și județe, cauciucurile all-season sunt alegerea ideală.

ADVERTISING

Schimbarea pneurilor all-season se face doar atunci când starea lor o impune, adică atunci când cauciucurile sunt foarte uzate și folosirea lor te-ar pune pe tine și pe ceilalți participanți la trafic în pericol.

Conducătorilor auto care circulă și pe alte categorii de drumuri decât cele menționate mai sus le sunt recomandate cauciucurile de iarnă, cu o rezistență mare la uzură și care împiedică alunecarea pe zăpadă sau gheață.

Schimbarea pneurilor pentru următorul sezon trebuie să se facă la vulcanizările autorizate.

  • Verificarea stării tehnice a autovehiculului tău

Verificarea stării tehnice a mașinii tale se poate face la un service autorizat de RAR sau la reprezentanța de care aparține mașina ta.

ADVERTISING

Pentru ca mașina ta să circule în siguranță și pentru a nu avea surprize neplăcute pe timp de iarnă, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l verifici este starea plăcuțelor de frânare. După verificarea plăcuțelor, trebuie văzută și starea instalației de căldură, deoarece pe timp de iarnă, căldura în mașina ta este esențială.

O altă instalație care trebuie neapărat verificată este cea pentru antigel. Antigelul va păstra temperatura optimă pentru combustibil, deoarece atunci când mașina nu se deplasează, la temperaturi scăzute, combustibilul poate îngheța.

Pentru verificarea instalației de antigel, poți apela la un service auto Ford, cei de la revizieautoservice.ro sunt profesioniști și dispuși mereu să te ajute.  Dacă deții un vehicul de teren, trebuie să verifici și starea mecanismului de transmisie deoarece, dacă mecanismul nu funcționează corespunzător, în cazul în care de deplasezi pe un carosabil acoperit de polei, poți întâmpina dificultăți la conducere.

ADVERTISING
  • Schimbul pieselor uzuale și al uleiului

Schimbarea uleiului de care motorul mașinii tale are nevoie pentru a funcționa în parametri optimi este recomandat să se facă la 10.000 de km parcurși sau la un an împlinit de la ultima schimbare.

Uleiul potrivit pentru timp de iarnă va asigura o pornire ușoară a mașinii, în special a celor cu motor diesel, a căror pornire pe timp de iarnă poate fi dificilă. La fel de importante ca și piesele menționate mai sus sunt și altele, precum filtru de polen și pompa de benzină sau motorină pe care trebuie să le schimbi la interval de minim 20.000 de km sau atunci când starea lor tehnică impune schimbarea.

Pentru siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic, urmează cei 3 pași de mai sus care te vor ajuta să-ți pregătești mașina pentru iarnă. Dacă îți dorești ca vehiculul tău să reziste testului timpului și uzurii, este foarte important să ai mereu grijă să schimbi piesele defecte și cele uzuale.

Tu cum ai grijă de mașina ta?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇