Pentru unii mașina e o necesitate, locul de muncă obligându-i să o folosească zi de zi, iar pentru alții șofatul este o plăcere, iar mașina o dorință. Adolescenții sunt cei care abia așteaptă să obțină permisul de conducere. Acest document și o mașină le oferă sentimentul de independență și de libertate. În schimb, părinții sunt mai calculați și îngrijorați când copiii lor se apropie de vârsta maturității. Șosele sunt pline de șoferi neatenți și grăbiți, iar pericolele reprezintă un factor de stres pentru orice părinte. Totuși, acest aspect nu trebuie să-i împiedice pe tineri să folosească o mașină, ci doar să-i responsabilizeze.
Copilul va învăța din greșeli
Un șofer bun se formează doar după ore în șir de conducere în diferite circumstanțe. La început copilul tău se va considera un șofer strălucit, dar treptat va învăța că doar în timp își va forma aptitudinile necesare unui conducător bun. Până se va obișnui va trece prin câteva evenimente care îl vor face să înțeleagă realitatea. Neatenția, graba sau încrederea prea mare îl vor face să zgârie un alt autovehicul în parcare, să lovească o bordură sau, din neatenție, să ciocnească un stâlp când parchează cu spatele. Aceste evenimente nu sunt majore și îl vor tempera, dar este bine totuși să fii mereu pregătit pentru a-l ajuta în rezolvarea situațiilor neplăcute.
1. Asigurare valabilă
În trafic se pot întâmpla multe, fiecare șofer trece măcar o dată printr-un accident ușor. Acestea pot fi lecții importante pentru cineva care conduce neatent sau grăbit. De exemplu, din neatenție sau pentru că nu a păstrat o distanță corespunzătoare, copilul tău poate ciocni ușor un alt autovehicul care s-a oprit la semafor. Bineînțeles, există posibilitatea ca situația să fie chiar opusă, iar copilul tău să fie nevinovat. Indiferent de situație, o asigurare valabilă este o obligație. Verificarea și realizarea asigurării pot deveni sarcinile copilului tău pentru a-l responsabiliza.
2. Anvelope de schimb
Deteriorarea cauciucurilor se va face mult mai repede atunci când la volan se află un șofer începător. Stilul de condus, intrarea cu viteză în gropi, lovirea bordurilor sunt factori care vor afecta calitatea anvelopelor. Treptat însă, copilul tău va învăța să aibă o conduită potrivită la volan, să estimeze corect distanța și să folosească viteza potrivită în funcție de factorii din jur. Până atunci însă un set de anvelope auto de pe janta.ro se poate devedi util. Cu siguranță preocuparea ta principală este siguranța copilului tău și nu avariile ușoare ale mașinii. De aceea, un set nou de anvelope este necesar. Pe janta.ro vei găsi o gamă largă de cauciucuri pentru orice marcă și model la un preț avantajos.
3. Soluție pentru zgârieturi
În parcare sau pe drumurile înguste copilul tău va zgâria de câteva ori mașina până va învăța să se încadreze corespunzător. Totuși, unele zgârieturi pot fi îndepărtate dacă folosești o soluție de calitate.
Așadar, un începător va zgâria sau va lovi de câteva ori mașina până se va obișnui și va învăța cu adevărat să conducă, de aceea este important să fii pregătit să-ți ajuți copilul în aceste situații.