Îți dorești să adopți o alimentație vegană? Iată 3 rețete simple și rapide ideale pentru micul dejun

Îți dorești să adopți o alimentație vegană? Iată 3 rețete simple și rapide ideale pentru micul dejun
Susține democrația
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Ai diferite motive pentru care te gândești să treci la o alimentație bazată pe plante, însă consideri că este dificil să găsești rețete rapide și care să-ți satisfacă papilele gustative? Ei bine, acum tot mai mulți oameni fac acest pas și trec la veganism, motiv pentru care pe piață au început să se găsească din ce în ce mai multe produse care bifează caracteristicile acestei alimentații. Dacă lipsa alternativelor este motivul care te ține pe loc din a începe acest stil de viață, nu ai de ce să-ți mai faci griji, pentru început este recomandat să analizezi piața și să te convingi că există opțiuni pentru persoanele cu o alimentație vegană și să începi să faci ceea ce îți dorești.

ADVERTISING

Citește în continuare și află 3 propuneri pentru micul dejun ideale în cazul unei alimentații pe bază de plante:

1. Smoothie-uri

Nu există un mic dejun mai simplu și mai sănătos decât un smoothie, iar acesta poate fi luat la pachet cu ușurință dacă nu ai timp dimineața să mănânci acasă.  Ai posibilitatea să te joci foarte mult când prepari un smoothie, combinând fructele preferate cu legume și diferite alte ingrediente care îi oferă o aromă plăcută. În cadrul acestei rețete poți să folosești lapte vegetal sau apă, iar dacă îți dorești să fie mai cremos, puțin iaurt va ajuta cu siguranță. Vei vedea că în supermarketuri găsești iaurturi vegane de diferite tipuri, atât iaurturi simple, cât și cu fructe. Nu ezita să adaugi în smoothie-ul tău frunze de spanac sau de salată verde cărora în combinație cu fructele nu le vei simți gustul, însă corpul tău va obține proprietățile acestora. 

ADVERTISING

O bună recomandare ar fi ca pentru un plus de savoare să adaugi o bucățică de ciocolată neagră vegană care îi va oferi smoothie-ului o aromă nemaipomenită. Pe site-ul Scufita-rosie.ro găsești ciocolată neagră vegană, care este mult mai benefică pentru organism decât alte tipuri de ciocolată, însă pentru pofticioși se găsesc mai multe feluri destinate persoanelor cu o alimentație pe bază de plante.

2. Tofu prăjit

Tofu este un aliment foarte popular în rândul persoanelor care au o alimentație vegană, însă sunt sigură că și tu ai auzit de el și l-ai tot văzut în supermarketuri. Acesta este obținut din soia, este o sursă bună de proteine și poate fi folosit ca un înlocuitor al brânzei. Dacă îți place tofu sau din contră dacă nu îți place de sine stătător, ai putea încerca să-l gătești. Mai exact, îl tai felii subțiri sau cuburi, depinde cum preferi și îl pui într-o tigaie cu puțin ulei. Tofu prăjit merge foarte bine cu sos de soia și puțin susan, de asemenea, poți să-l asezonezi cu usturoi. Această mâncare poate funcționa foarte bine și pentru prânz, cu niște legume trase la tigaie sau gătite în cuptor ori cu puțin orez.

ADVERTISING

3. Clătite

Dacă te gândești că nu este posibil să faci niște clătite gustoase fără ouă și lapte, ei bine te înșeli. Ouăle pot fi înlocuite de banane, iar laptele se poate înlocui, cu ușurință, cu unul vegetal sau cu apă minerală. Pe lângă aceste două ingrediente mai adaugi făină, praf de copt, esență de vanilie și un praf de sare, le mixezi pe toate și ai obținut compoziția pentru clătite. Opțional poți să pui în compoziția obținută fructe de pădure, ciocolată vegană sau fulgi de cocos pentru a ieși clătitele mult mai gustoase. Dacă îți dorești să fie cât mai sănătoase, înlocuiește făina albă cu cea de ovăz, pe care poți să o cumperi din supermarket sau o poți pregăti chiar tu. Procesul este foarte simplu, adaugi într-un blender fulgi de ovăz și îi mixezi până se transformă în făină. 

După ce ai pregătit clătitele, servește-le cu gem sau cu sirop de arțar ori cu fructele tale preferate!

În concluzie, nu este dificil să găsești opțiuni pentru o alimentație vegană, iar cu puțină imaginație poți prepara niște rețete foarte gustoase și sănătoase care să nu te facă să simți lipsa alimentelor obținute de la animale.