Care sunt avantajele unui tun de căldură și care sunt criteriile după care să-l alegi

Care sunt avantajele unui tun de căldură și care sunt criteriile după care să-l alegi
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Tunurile de căldură sau suflantele cu aer cald sunt echipamentele necesare oricărui spațiu public de mari dimensiuni, de exemplu, săli de concerte, expoziții, muzee, chiar și săli pentru nunți sau alte evenimente importante. Acestea sunt moduri sigure de încălzit spații, folosind atât motorină cât și kerosen pentru a produce căldură, iar gazele emanate de acestea sunt evacuate printr-un tub, în afara incintei spațiului folosit de către beneficiari.

Iată avantajele deținerii unui astfel de echipament

În primul rând, este nevoie să cunoști suprafața spațiului pe care dorești să o folosești alături de un tun de căldură, pentru a putea ști care model este potrivit pentru afacerea ta.  Fiecare model este diferit și are o putere de încălzire diferită, variind de la 15 KW putere, până la 63 KW.

ADVERTISING

Unul din cele mai mari ale avantaje ale tunului de căldură este mobilitatea sa, fiind echipat cu două roți, permițându-ți să îl muți oriunde vrei, iar costul său de instalare este inexistent, având doar un furtun de dimensiuni mai mari care are rolul de a elimina noxele datorate procesului de ardere. Acesta nu este un produs de dimensiuni atât de mari, așadar nu necesită prea mult spațiu pentru depozitare.

În al doilea rând, este bine-cunoscut faptul că acest mod de căldură este cel mai rapid și economic atunci când vine vorba despre încălzirea unui spațiu de peste 100 metri pătrați. Acestea consumă în medie aproximativ 4 L de combustibil pe oră, consum variabil după puterea sa. Temperatura pe care un tun de căldură o va oferi poate fi schimbată cu ajutorul termostatului încorporat, acestea fiind variate, între 30 și 65 de grade, în funcție de nevoile momentului.

ADVERTISING

Este important ca viitorul tău tun de căldură să fie silențios, pentru a nu deranja liniștea unei piese de teatru sau a unei expoziții de artă. De obicei, nivelul sunetului unui astfel de produs nu depășește 75-78 dB, asemănător unei mașini de spălat în timpul funcționării. Odată ce ai aflat exact de ceea ce ai nevoie pentru afacerea ta și care este cel mai bun mod de a încălzi spațiul necesar, îți poți seta un anume buget pentru achiziția ta. Prețurile unui astfel de echipament variază între 1100 lei și 4000 lei, în funcție de puterea de care ai nevoie.

ADVERTISING

Aceste produse sunt echipate cu sisteme de siguranță, cu temporizator, pentru a evita supraîncălzirea, iar dacă este sesizată scăderea intensității flăcării, tunul de căldură se oprește automat pentru a evita deteriorarea ventilatorului principal.

În concluzie, dacă te-ai decis asupra unui astfel de mod de încălzire a unui spațiu de mari dimensiuni, poți alege acum dintr-o gamă variată de produse de pe rosolar-shop.ro.