Top 4 aplicații non-industriale ale oțelului de înaltă calitate

Top 4 aplicații non-industriale ale oțelului de înaltă calitate
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Când ne referim la oțel laminat, de înaltă calitate, primul lucru care ne vine în minte e acela că este o materie primă exclusivistă, care se folosește preponderent în domeniul industrial, unde proprietățile acestuia sunt mai bine puse în valoare. Însă nu e mereu așa! Chiar dacă oțelul de înaltă rezistență are niște caracteristici unice, care îi asigură o rezistență la alungire, deformare și rupere extrem de bune, el poate constitui o resursă potrivită și în zona casnică sau de bricolaj.

Sunt, astfel, câteva domenii în care specialiștii recomandă folosirea produselor confecționate din materii prime de top, cum e oțelul laminat, pentru o rezistență și durabilitate în timp cât mai îndelungată, de zeci de ani.

ADVERTISING

Mai jos găsești un Top 4 aplicații non-industriale ale oțelului de înaltă calitate, pe care le poți experimenta și tu

1. Obiecte de uz casnic

De câte ori nu s-a întâmplat ca, după ce te-ai apucat să cureți legumele, să trebuiască să te oprești pentru a ascuți cuțitul? Gospodinele cunosc cel mai bine problema asta și e un motiv real de stres în bucătărie! Soluția în acest caz e achiziționarea de cuțite din oțeluri dure, cu concentrație mare de carbon, care conferă lamei durabilitate și ascuțire, ca la început. În acest fel nu vei mai fi nevoit să stai cu ascuțitorul în mână de fiecare dată când te apuci de gătit. De asemenea, un set de oale sau tăvi din oțel de calitate este garanția că le vei păstra o perioadă lungă de timp, fără crăpături sau fisuri.

ADVERTISING

2. Scule de bricolaj

Sculele din oțel de înaltă calitate, prelucrate la cald, care conferă factorul de nedeformare absolut necesar în acest caz, reprezintă o opțiune foarte bună dacă ești un meșter iscusit. Printre sculele rezistente la uzură, care aduc un plus valoare muncii tale și care îți pot oferi siguranța necesară finalizării oricărei activități, se numără: fierăstraiele, dălțile, frezele, burghiele, aparate de tăiere, etc.

3. Țevi și fitinguri pentru instalația termică

O crăpătură în tubulatura instalației de încălzire și apă caldă a casei reprezintă coșmarul oricărui om, într-o zi geroasă de iarnă! Pentru a scăpa de această frică, țevile din oțel fără sudură, laminate la cald și trase la rece reprezintă o variantă demnă de luat în seamă. Astfel, dacă vrei să scapi pe termen lung de problemele ivite la instalația de încălzire, poți apela la cei de la Tevi-Laminate.ro, care au pe stoc o gamă variată de țevi din oțel, pe orice dimensiune. Astfel de țevi, împreună cu fitingurile potrivite, sunt foarte rezistente la presiuni înalte și la fluctuațiile de temperatură. 

ADVERTISING

4. Case pe structură metalică

Profilele și țevile din oțel laminat sunt elementele principale ale unei case pe structură metalică. Astfel de construcții au ajuns să fie tot mai apreciate datorită rezistenței sporite. Spre deosebire de lemn, oțelul nu se deformează sau dilată, nu putrezește, este foarte rezistent la ciuperci și nu este afectat de apă. În plus, cu puțină îndemânare și în baza unui proiect tehnic bine conceput, o astfel de structură poate fi realizată în regie proprie, fără a apela la firme de construcții specializate. 

Oțelul de înaltă calitate a ajuns să fie întrebuințat în domenii de activitate non-industriale variate, pe fondul unei cereri tot mai mari pentru produse durabile și robuste. În plus, oțelul este un material prietenos cu natura, ce poate fi reciclat în proporție de 100%. Indiferent ce produse din oțel alegi, acestea îți vor satisface așteptările.