Top caracteristici pe care să le iei în calcul înainte de a cumpăra o trotinetă electrică

Top caracteristici pe care să le iei în calcul înainte de a cumpăra o trotinetă electrică
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

În curând se apropie Crăciunul, iar anul acesta ți-ai promis că o să îți faci cadoul perfect, fără să te mai uiți la bani. Și cum iubești tehnologia și ți-ai cumpărat ultimul model de smartphone și smartwatch, simți că îți mai lipsește ceva. Dacă nu știi ce, îți spunem noi: o trotinetă electrică!

Pe timpul verii, dar și acum, trotineta electrică pare a fi cea mai bună și rapidă modalitate de deplasare în orașele aglomerate, dar mai ales să scutești niște sume considerabile pe transportul de acasă la birou și retur. 

Și cum pe piață există atât de multe modele, cu greu știi ce să alegi. Tocmai din acest motiv, articolul de față te va învăța mici trucuri, oferite de Magline, astfel încât să iei cea mai bună decizie de achiziție. 

ADVERTISING

Înainte de toate, ce este trotineta electrică?

Așa cum sugerează și denumirea, trotineta electrică are încorporat un motor și o baterie reîncărcabilă, cu rolul de a propulsa gadgetul. Spre deosebire de scuter, trotineta electrică nu necesită alimentarea cu combustibil sau gaz, atât de neprietenoase cu mediul înconjurător. Ca să o folosești tot ce trebuie să faci este să o încarci la priză, apoi e gata de mișcare!

Și la întrebarea ”de ce o trotinetă electrică” avem răspunsul. Trotinetele sunt tot mai populare în rândul copiilor și al adulților, dar sunt și acele gadgeturi care inspiră la cât mai multă distracție. Față de modelele obișnuite, cele electrice asigură o autonomie de deplasare mult mai mare, la viteze de maximum 30 de km/oră.

ADVERTISING

Alegerea unei trotinete electrice trebuie să se facă în funcție de următoarele caracteristici

Motor

Atunci când ne referim la motorul trotinetelor electrice discutăm, în primul rând, de numărul de wați pe care acesta îl are. În momentul de față, pe piața din România se regăsesc modele cu o capacitate a motorului cuprinsă între 80 – 500 W (wati), iar din acest motiv alegerea trotinetei ar trebui să se facă în funcție de greutatea conducătorului, viteza maximă a gadgetului, distanța maximă parcursă și puterea de accelerare. 

Bateria trotinetei electrice

Pentru a afla mai multe detalii despre capacitatea bateriei electrice trebuie luate în calcul următoarele considerente: numărul de volți și valoarea în Amperi. Cu cât este mai mare sarcina bateriei, cu atât mai mult curent va trece prin circuitul aflat în sarcină. 

ADVERTISING

Încărcarea

Toate bateriile trotinetei electrice sunt reîncărcabile, cu ajutorul unui încărcător de priză sau cu o unitate de încărcare externă. Ca bateria să reziste în timp, aceasta trebuie încărcată conform specificațiilor producătorului. 

Roțile pentru trotinete

La fel ca în cazul mașinii, și în ceea ce privește roti pentru trotinete trebuie acordată atenție, mai ales că acestea sunt esențiale pentru siguranța și performanța optime. Sunt modele pe piață care vin cu roți din din poliuretan sau din cauciuc sau pe perne de aer. 

Ghidonul

Este important ca ghidonul trotinetei electrice să poată fi ajustat în funcție de înălțimea călătorului. De cele mai multe ori, ghidonul este creat din aluminiu sau oțel, în funție de producător, iar forma este asemănătoare literei ”T”. 

Plierea

Cel mai mare avantaj al trotinetelor electrice este acela că se pot plia, astfel încât să poată fi luate ușor în lift, metrou, la birou sau în tren. Mecanismul poate fi unul clasic (în cazul trotinetelor clasice) sau mai complex, realizându-se printr-o simplă apăsare de buton. 

Frânele

Pot fi mecanice, pe roata din spate, sau magnetice, pe ghidon. Frâna magnetică se regăsește pe modelele de top și este o frână de motor electronică ce, odată apăsat tare butonul de pe ghidon va aplica o forță și mai mare de frânare. Însă este important ca acest tip de frână să fie utilizată cu precauție, dat fiind că funcționează foarte repede.