Recomandări pentru amenajarea unui salon de coafură. Cât de mult contează atmosfera?

Recomandări pentru amenajarea unui salon de coafură. Cât de mult contează atmosfera?
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Te-ai întrebat vreodată de ce mergem la saloanele de înfrumusețare? Există, oare, ceva mai mult în spatele coafurilor, a schimbărilor de look și a noii manichiuri? Ei bine, saloanele de înfrumusețare nu mai sunt simple locuri în care mergi să-ți coafezi părul, ci s-au transformat în adevărate oaze de relaxare, în care te poți bucura de mai mult decât de schimbarea culorii părului. 

Cu alte cuvinte, atmosfera este esențială într-un salon de coafură. Curios, nu-i așa? E interesant cum atmosfera unui spațiu poate contura starea de spirit a tuturor celor care-i calcă pragul. Mai mult, este primul aspect cu care iau contact clienții și cei care îndeplinesc serviciile pe care le pui la dispoziție. 

Dacă și tu ai în plan deschiderea unui salon de înfrumusețare, descoperă în rândurile de mai jos câteva recomandări privind amenajarea unui salon de beauty. Mai mult, îți vom vorbi și despre cât este de importantă atmosfera într-un salon de coafură!  

ADVERTISING

Amenajarea unui salon de coafură: 8 recomandări 

Pe lângă serviciile pe care fiecare salon de coafură încearcă să le personalizeze, designul interior și atmosfera au o contribuție semnificativă, pentru că acestea sunt responsabile pentru starea de bine și relaxare. În fond, acestea sunt principalele atuuri care fac clienții să revină în salon. Iată câteva recomandări pentru amenajarea salonului de înfrumusețare! 

  1. Lasă lumina naturală să pătrundă în salon 

Este important ca lumina naturală să inunde salonul, pentru a crea impresia de prospețime și o stare de bine. Ideal ar fi să nu fie folosite jaluzele pentru geamuri, ci mai degrabă perdele sau franjuri textile, care să ofere o notă de eleganță și să permită razelor soarelui să pătrundă controlat în salon. 

  1. Păstrează o cromatică de maximum două culori 

Culorile sunt importante în orice amenajare, motiv pentru care nu trebuie să aglomerezi spațiul cu nuanțe care pot deveni obositoare. Încearcă să păstrezi o cromatică simplă, din maxim două culori, pe care să le folosești în amenajarea salonului. Pentru un stil de decor clasic, recomandăm tonuri elegante de bej, crem sau auriu, în timp ce pentru un salon modern poți opta pentru culori vibrante. 

ADVERTISING
  1. Alege o temă de design interior expresivă 

Alegerea unei teme de design interior poate ușura modul de decorare al unui salon de înfrumusețare. Tematica aleasă poate fi legată de stilurile decorative ale diverselor curente moderne, așa cum sunt stilul glamour, pop art, retro, shabby chic sau eco. De pildă, dacă salonul dorește să inspire relaxare în natură, el poate fi decorat cu plante, pietre și texturi lemnoase.  

  1. Plasează recepția și zona de așteptare aproape de intrarea în salon 

Recepția și zona de așteptare ar trebui plasate în apropierea intrării în salon, urmând ca scaunele de salon, oglinzile și produsele să fie așezate cât mai departe de intrare. Pentru ca zona de așteptare să fie cât mai călduroasă, poți plasa un televizor, wifi și câteva reviste de modă, dedicate publicului feminin și masculin. 

  1. Alege piese de mobilier care să se conformeze temei 
ADVERTISING

Mobilierul din salon trebuie să se conformeze temei, paletei de culori și designului ales. În zona de așteptare poți învesti în diverse modele de fotolii și canapele, în timp ce scaunele pentru tuns și paturile cosmetice trebuie să fie reglabile și tapițate corespunzător. 

  1. Integrează oglinzi supradimensionate în interiorul salonului 

Un efect incredibil vor avea și oglinzile supradimensionate, în care clienții salonului își vor putea admira noul look. Cât mai multe oglinzi alese în funcție de designul propus pentru salon vor avea un efect wow și vor aduce o notă de rafinament. 

  1. Optează pentru sursele de iluminat potrivite 

Și iluminatul din cadrul salonului este important, iar corpurile de iluminat sunt detalii care, alese cu grijă, vor schimba aspectul salonului. Fie că vorbim despre candelabre, lustre sau plafoniere, acestea trebuie poziționate strategic, pentru a avea o bună vizibilitate, în timp ce în zonele de lounge atmosfera să fie una cât mai relaxantă. 

  1. Accentuează decorul prin plante și buchete de flori 

Plantele de interior și florile sunt necesare pentru a adăuga un plus de stil și naturalețe decorului din salon, dar și pentru a crea o atmosferă primitoare pentru clienți. În timp ce pentru baie și pe etajere poți așeza plante suculente în ghiveci, pentru zona de recepție și pentru interiorul salonului poți opta pentru plante verzi impozante și vaze cu flori proaspete, frumos mirositoare. 

Cât de mult contează atmosfera într-un salon de coafură? 

Pentru mulți dintre clienții care-i pășesc pragul, salonul este un loc de relaxare. Tocmai din acest motiv, atmosfera într-un salon este deosebit de importantă. Și tocmai pentru a crea o astfel de atmosferă în salonul tău, poți apela la diverse trucuri care să o anime și care să creeze experiențe plăcute pentru clienți: 

  • Oferă o notă caldă salonului printr-o muzică potrivită. 
  • Plusează pe eficiența luminilor pentru a crea atmosferă în salon.  
  • Mizează pe parfumuri și uleiuri esențiale, pe care să le dispersezi cu un odorizant profesional pentru spații comerciale
  • Pune la dispoziția clienților cafea, apă și un desert, căci aceste detalii fac diferența. 

Ține cont de recomandările noastre în amenajarea salonului și asigură-te că vei crea o atmosferă unică și incredibilă pentru clienții tăi. În fond, atenția la detalii îți va ușura munca de promovare, în timp ce energia potrivită va atrage din ce în ce mai multe persoane în salonul tău.