4,5 ore pe zi a fost media de utilizare zilnică a smartphone-urilor în cursul anului 2021, potrivit App Annie.
Ecranele mari, procesoarele, camerele foto profesionale și sistemele de încărcare eficiente se numără printre caracteristicile cele mai căutate de consumatori pentru următorul lor dispozitiv mobil.
După ani de schimbări bruște și procese importante de adaptare, dispozitivele mobile și digitalizarea sunt mai importante ca niciodată în viața de zi cu zi a oamenilor. Acest lucru este evidențiat zilnic prin creșterea frecvenței de utilizare a dispozitivelor mobile.
Potrivit rapoartelor companiei de analiză App Annie, în 2021, utilizatorii de telefoane mobile au folosit telefoanele mobile 4,5 ore pe zi, ceea ce înseamnă că oamenii își folosesc dispozitivele mobile timp de o treime din timpul petrecut treaz în timpul zilei, ceea ce echivalează cu o creștere de 30% a utilizării față de anul precedent. Firma de consultanță IDC a raportat o creștere de 21% a achizițiilor de smartphone-uri, laptopuri și televizoare inteligente până în 2021, comparativ cu anul precedent.
La fel ca și în cazul smartphone-urilor, nevoile utilizatorilor în ceea ce privește modul în care își folosesc smartphone-urile au evoluat. Caracteristici precum procesarea, eficiența energetică, ecranele mari, printre altele, sunt ideale pentru munca sau studiul la distanță, pentru crearea de conținut pentru rețelele sociale sau pentru a trăi experiențe de joc mult mai captivante.
Înțelegând dinamica consumatorilor și nevoile utilizatorilor în legătură cu tehnologia de zi cu zi, producătorii împărtășesc tendințele pieței în ceea ce privește achiziționarea de telefoane mobile ieftine sau nu.
Ecrane mai mari: ușurința de a tasta, de a vizualiza conținut sau de a juca jocuri video cu două mâini este una dintre atracțiile ecranelor mari. În mod similar, setările de confort vizual sunt esențiale pentru cei care doresc să aibă grijă de sănătatea ochilor lor.
Astăzi, tendința de a avea ecrane din ce în ce mai mari este clară. Cu toate acestea, ca instrument pentru efectuarea de apeluri, telefonul a câștigat teren în alte sarcini. În primul rând, în aplicațiile de mesagerie și de rețele sociale, iar în prezent, ca gadget multimedia pentru consumul de conținut audiovizual și jocuri video.
Rapoarte apropiate de 2:1, reducerea cadrelor la minimum și elemente de design precum crestături, găuri și alte "invenții" și au făcut posibilă exploatarea la maximum a dimensiunilor terminalului fără a sacrifica manevrabilitatea.
Camere foto profesionale: Cumpărătorii caută camere foto cu caracteristici profesionale în telefoanele lor, dar nu doar megapixelii sunt importanți, așa că producătorii au o mare provocare de a inova.
Cu excepția cazului în care nu vă este indiferentă fotografia, caz în care veți găsi telefoane entry și mid-range cu rezultate acceptabile pentru așteptările dumneavoastră, fotografia este una dintre zonele de diferențiere între diferitele game de telefoane mobile.
Încărcare foarte rapidă: din cauza utilizării continue a telefonului mobil pentru diferite sarcini pe parcursul zilei, o baterie de lungă durată care se încarcă în timp record este ideală.
Procesoare pro: ce rost are să ai un telefon cu o super cameră foto și o baterie bună dacă nu este performant pentru a răspunde nevoilor de zi cu zi, este ceea ce cred mulți cumpărători. De aceea, este foarte important ca telefonul pe care îl alegeți să poată rula mai multe aplicații în același timp și să răspundă foarte bine la fiecare dintre ele, or pentru asta e nevoie de un procesor de ultimă generație.
Telefoanele mobile vor fi din ce în ce mai prezente în viața utilizatorilor, iar sofisticarea capacităților lor le va transforma în supercomputere capabile să facă fotografii și înregistrări video de nivel profesional, să creeze și să editeze documente de toate tipurile și să ruleze cele mai pretențioase jocuri video. Diferența este că acest tip de dispozitiv va fi din ce în ce mai accesibil pentru tot mai multe persoane.