Nunta este primul și cel mai important eveniment major din viața oricărui cuplu. Și pentru că fiecare își dorește ca nunta să fie unică, planificarea este cheia succesului. Implicarea cuplului și a familiei și găsirea celor mai bune metode de a pune în aplicare ideile tinerilor îndrăgostiți sunt extrem de importante pentru a organiza un eveniment desăvârșit, de care toată lumea să fie mulțumită
Organizarea întregii nunți înseamnă multă planificare și atenție la detalii, de aceea este foarte important să fiți organizați și să delegați din sarcini oamenilor de încredere. Pentru a veni în ajutorul vostru am făcut o listă de pași necesari pentru a organiza un eveniment reușit.
Iată care sunt:
Așterne pe hârtie oamenii pe care vrei să îi inviți la nunta ta. Pune prieteni, colegi, rude, familia ta și a viitorului soț. Asta te va ajută în cel de-al doilea pas, găsirea locației potrivite.
Alegerea restaurantului
Dacă ați ales dată și ați făcut o listă preliminară de invitați, abia atunci puteți merge în căutarea locației de nuntă. Rezervarea se face cu un an sau doi înainte de dată stabilită, deci este foarte important să va grăbiți. Se recomandă ca locația aleasă să se potrivească cel mai bine dorințelor voastre, dar și numărului de invitați.
Alegerea nașilor
Părinții spirituali sunt cei care va vor ghida de-a lungul vieții și singură familie pe care puteți să vi-o alegeți. De aceea, se recomandă ca nașii să fie aleși printre prietenii cei mai apropiați sau printre rudele cu care aveți o relație strânsă.
Alegerea bisericii pentru cununia religioasă
Biserica se rezervă, de regulă, cu 6 luni înainte de eveniment. Se recomandă să alegeți o biserică frumoasă, mare, pentru ca pozele de eveniment să fie o amintire fascinantă. De asemenea, înainte de a rezerva biserica discutați cu parohul detaliile cu privire la durata slujbei, câți preoți asistă la ceremonie, dacă există cor și la final, costul serviciului.
Alegeți serviciile foto-video
Trebuie să vă gândiți din timp cine vreți să vă imortalizeze evenimentul. Cu cât o faceți mai repede, cu atât cresc șansele să fie disponibil. Cereți recomandări de la prieteni și cunoscuți pentru fotograf si videograf pentru filmări nunți, faceți o analiză asupra tipului de fotografii pe care vi le doriți și cereți-i fotografului albume de la evenimente la care a prestat servicii.
Contactați formația de nuntă sau DJ-ul
Muzica este cel mai important aspect la orice eveniment. Cu cât atmosfera este mai energică, cu atât ringul de dans va fi mai plin. Dacă optați pentru o formație, cel mai bine ar fi să o ascultați live, ca să vă faceți o idee. Aflați care este componenta trupei, ce program muzical pot face, câte pauze vor lua, cum se vor îmbraca și ce avans doresc. În cazul în care optezi pentru Dj stabilește o întâlnire și da-i o listă cu stilurile de muzică și melodiile preferate.
Caută rochia de mireasă perfectă!
Găsirea rochiei de mireasă perfecte necesită mult timp și răbdare. Fă-ți o lista de modele care îți plac, iar la proba spune că vrei să le încerci. Este important că rochia aleasă să fie în concordanță cu stilul și personalitatea ta, dar trebuie să încerci să vezi și dacă îți oferă suficientă libertate de mișcare.
Make-up și coafură
În cea mai frumoasă zi din viață ta trebuie să arăți cu adevărat impecabil. Astfel, programările la coafură, manichiură și machiaj trebuie făcute din timp, pentru că cei mai buni specialiști sunt aglomerați în sezonul nunților și s-ar putea să nu găsești disponibilitate.
Alegerea tortului
Ca să faci cea mai bună alegere, este important să mergi la degustări la cât mai multe cofetării.
Stabilirea meniului
Meniul trebuie stabilit în funcție de invitați. Dacă nunta va fi somptuoasă, este indicat să optezi pentru un meniu sofisticat. În caz contrar, optează pentru unul tradițional, astfel încât fiecare invitat să știe ce are în farfurie.
Buchetul de mireasă
Buchetele pentru mireasă, nașa și domnișoara de onoare sunt cumpărate de nași, însă este important să le spui ce preferințe ai. Cumva, buchetele trebuie să reflecte și anotimpul în care are loc nuntă, dar și tema generală a evenimentului.
Dansul mirilor
Se recomandă să începeți cursurile de dans cu cel puțin 6 săptămâni înainte de eveniment, astfel încât să învățați toți pași pentru marele debut din cadrul evenimentului.
Dacă vrei să rămâi la zi cu toate noutățile despre nuntă și botez urmărește-ne permanent pe site-ul nostru andreidede.ro – Videograf nuntă