SNSPA va continua cursurile online, cel puţin până în 4 aprilie

SNSPA va continua cursurile online, cel puţin până în 4 aprilie

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative anunţă, marţi, că va continua predarea online, cel puţin până în 4 aprilie, urmând a decide ce se va întâmpla după data respectivă.

Informaţia vine în contextul în care Guvernul a decis să nu mai prelungească starea de alertă, prin urmare toate restricțiile sunt ridicate începând de miercuri, 9 martie.

Şcolile nu mai pot organiza cursuri sau examene online, spunea ieri ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

SNSPA transmite însă că nu ”va accepta ca procesul didactic să fie bulversat, printr-o trecere rapidă, de la o zi la alta, din mediul online la mediul fizic”.

ADVERTISING

”Luni, 7 martie, şi marţi, 8 martie 2022, conducerea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a analizat impactul ridicării stării de alertă asupra procesului didactic şi a hotărât ca, până în data de 4 aprilie 2022, toate activităţile didactice să se desfăşoare în continuare pe platformele de e-learning ale structurilor academice ale universităţii, în mediul online”, a transmis, marţi, SNSPA, într-un comunicat de presă.  

Instituţia precizează că legislaţia în vigoare permite universităţilor, în baza autonomiei universitare, să utilizeze metode didactice de predare-învăţare-evaluare în format online, până la finalul anului universitar 2021-2022.  

ADVERTISING

”SNSPA respectă legea, aşa cum a făcut-o mereu, şi consideră că aplicarea ei trebuie făcută cu responsabilitate faţă de comunitatea academică. De asemenea, SNSPA nu va accepta ca procesul didactic să fie bulversat, printr-o trecere rapidă, de la o zi la alta, din mediul online la mediul fizic.

Care sunt argumentele

În acest sens, conducerea SNSPA a decis ca, în următoarea săptămână, studenţii şi profesorii SNSPA să fie consultaţi cu privire la reluarea cursurilor şi seminarelor, în format fizic, la sediul universităţii”, a mai transmis instituţia.  

ADVERTISING

“Este firesc să revenim la învăţământul fizic, dar trebuie să stabilim concret mecanismul etapizat şi predictibil în care se va derula acest proces, fără a perturba activităţile didactice. (...)

Peste 60% dintre studenţii noştri nu sunt din Bucureşti. Reluarea activităţilor didactice în format fizic presupune cazarea studenţilor, dar o bună parte din locurile disponibile în căminele SNSPA sunt puse la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina.

Toate acestea ne obligă să luăm decizii responsabile. Învăţământul în forma fizică este evident dorit de toată lumea şi este normală revenirea la acest sistem, dar nu într-o manieră care prejudiciază derularea procesului didactic. Pe de altă parte, sistemul online s-a dovedit că are şi multe avantaje, care ar trebui păstrate. Acest sistem de învăţare, care este specific generaţiilor digitale de astăzi, nu trebuie privit ca un adversar al şcolii, ci ca un mijloc complementar”, a susţinut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie. 

Luni, 7 martie, și marți, 8 martie 2022, conducerea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative #SNSPA a...

Publicată de Școala Națională de Studii Politice și Administrative - SNSPA pe Marţi, 8 martie 2022

Şi studenții îl contrazic pe ministrul Educației. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) susține că, în baza autonomiei universitare, „instituțiile de învățământ superior pot desfășura activități didactice în format online atât pe perioada stării de alertă, cât și pe întreaga durată a anului universitar 2021-2022”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇