În rutina noastră zilnică, pe lângă hrană și odihnă, igiena ocupă un loc foarte important, iar dușul este cea mai bună modalitate de a îmbina utilul cu plăcutul. Vara, dușul este aliatul nostru împotriva căldurii , în timp ce iarna ne răsfață după o zi de alergătură prin frig și vreme mohorâtă.
Uneori, tot ce ne dorim este să ne aruncăm rapid în el, apoi să ne întoarcem la viețile noastre pline de provocări.
Alteori, parcă am vrea să mai zăbovim puțin sub ploaia relaxantă, la o binemeritată sesiune de masaj. Însă cel mai mult ne dorim ca indiferent de sistemele sanitare pe care le alegem atunci când ne renovăm baia, rezultatul să fie unul ergonomic, economic, cu un design atractiv și multe funcții care să transforme actul simplu al igienei într-o experiență plăcută, ușoară și relaxantă.
De la para simplă de duș la panele sofisticate
Vreme îndelungată, în majoritatea băilor noastre se găseau sisteme simple de duș, cu baterii care aveau atașate un furtun banal și o pară. Și deși erau utile, de cele mai multe ori erau inconfortabile, iar pentru o igienă completă trebuia să fim „experți în manevrat” dușul în timp ce ne spălam.
Tocmai de aceea, vremea bateriilor sanitare cu duș simplu a apus, ele fiind înlocuite tot mai des cu sisteme ușor de folosit, ce au funcții diverse și design atractiv. Așa se face că azi regăsim pe piață variante diverse, de la bateriile clasice la coloane de duș cu funcții multiple, panele complexe sau sisteme incastrate pentru cei mai pretențioși dintre noi. Iar fiecare dintre aceste sisteme vine cu avantajele lui, în funcție de gusturi, preferințe sau spațiu.
Coloana de duș, ideală pentru o rutină perfectă la preț accesibil
Coloana de duș este de departe cel mai răspândit și accesibil sistem de acest fel deoarece reușește cu succes să îmbine sistemele cele mai sofisticate cu cele mai simple. Bateria, pălăria, furtunul de duș cu pară, dar și funcțiile diverse pe care le poate avea, au transformat coloana de duș în combinația perfectă dintre sistemele clasice de duș care au doar un furtun mobil și o pară și renumitele panele de duș dotate cu hidromasaj, funcții de self cleaning, Air Power și control optim al jetului de apă, al temperaturii, etc.
Diferența dintre coloana de duș și panelul de duș este că prima variantă este mult mai ușor de montat. Coloana poate fi atașată atât direct pe perete, cât și în cabinele de duș, lucru care ne oferă o mobilitate mai mare de alegere în funcție de dimensiunea băii și tipul de duș pe care îl preferăm. În plus, prețurile sunt mult mai accesibile, chiar și atunci când vorbim despre coloane de duș cu funcționalități premium.
De exemplu, la NeaKaisa, unul dintre liderii de pe piață în materie de articole sanitare, prețurile coloanelor de duș sunt între 600 de lei și 6.000 de lei, astfel încât coloana de duș potrivită poate satisface atât persoane cu buget mai restrâns, cât și pretențioși care își doresc ca dușul să fie mult mai mult decât o banală activitate zilnică.
În plus, acest tip de sistem este ideal pentru persoanele cărora le place să facă economie de apă fără să compromită cu nimic experiența unui duș complet. Pentru că este extrem de versatil, el poate fi simplu sau poate avea integrate sisteme complexe, baterii dotate cu termostat pentru dușuri confortabile sau cu o pară de duș care să ne permită să alegem din mai multe opțiuni de eliberare a jetului de apă, astfel încât, în funcție de starea de spirit, să ne putem bucura ori de sentimentul dat de o veritabilă ploaie de vară, ori de cel oferit de un masaj binemeritat după o zi grea de muncă.
Iar faptul că majoritatea coloanelor de duș sunt dotate cu două tipuri de pară (una fixă și una mobilă) completează perfect nevoile și utilitatea acestui sistem, oferindu-ne confort și relaxare fără prea mari bătăi de cap, indiferent că vorbim despre băi mici și restrânse sau spații mari, încăpătoare.
Experiența hotelului de 5 stele, în orice casă
Cu toții suntem de acord că o investiție într-o coloană de duș se bazează, pe lângă preferințe, și pe calitatea materialelor. Sistemul de duș trebuie să fie durabil și să nu ne lase la greu, să ne fie alături în fiecare moment al zilei și, în același timp, să își păstreze aspectul estetic o perioadă cât mai lungă de timp.
Apoi, sistemul de prindere joacă și el un rol important. Cu cât este mai simplu și mai flexibil, cu atât ne va fi mai ușor să aplicăm coloana de duș pe perete fără să fie nevoie să facem dezastru în baie. Din fericire, pentru majoritatea coloanelor de duș, montajul este extrem de simplu și singurele instrumente de care avem nevoie sunt o mașină de găurit, o nivelă cu bulă de aer pentru poziționarea corectă a sistemului, câteva dibluri, silicon, un burghiu și, desigur, puțină îndemânare.
Cât despre funcționalități, este cât se poate de clar că cu toții ne dorim să trăim zilnic experiențele relaxante ale hotelurilor de 5 stele din resorturile luxuriante. Iar astfel de senzații sunt îndeplinite cu brio de coloana de duș Hansgrohe Crometta E240 care reușește prin designul ușor rotunjit, finisajul lucios și funcționalitățile premium să ofere băii un aspect proaspăt și modern, în timp ce noi ne putem bucura în orice moment al zilei de dușuri reconfortante.
Printre principalele specificații care plasează această coloană de duș în topul preferințelor comunității NeaKaisa se numără dimensiunile extinse ale pălăriei, astfel încât să avem parte de un sentiment de abundență cu fiecare duș, sentiment completat de unghiul ajustabil al pălăriei de duș care ne oferă o mai bună mobilitate și confort.
Apoi, dispozitivul de siguranță pentru temperatura apei precum și bateria de duș termostată ne vor oferi siguranța că nu va exista riscul neplăcerilor create de diferențele bruște de temperatură, chiar când ne e lumea mai dragă. Cât despre materiale și întreținere, atât alama satinată din care este realizată coloana de duș, cât și funcția de Quick Clean ne vor ajuta să păstrăm sistemul de duș cât mai estetic pentru o perioadă lungă de timp, fără riscul depunerilor de calcar sau a murdăriei.
Alte tipuri de sisteme de duș din care poți alege
Pe lângă coloana de duș și bateriile sanitare cu duș simplu, mai există două tipuri de sisteme de duș care merită în special atenția persoanelor pasionate de minimalism și un design mai modern. Un exemplu sunt sistemele de duș incastrate pentru cei care își doresc simplitate la pachet cu experiențe cât mai complexe.
Un dezavantaj al acestor sisteme este complexitatea montării. Dacă în cazul coloanelor de duș poate aproape oricine să le monteze, dușurile incastrate au nevoie de o investiție de timp și financiară mai mare pentru montare, deoarece bateria de duș este incastrată și trebuie să intre în perete, la fel și divertorul ascuns.
O altă variantă de sistem de duș sunt panelele de duș cu hidromasaj. Majoritatea dintre acestea sunt dotate cu opțiuni speciale și sunt ideale pentru persoanele care își doresc ca fiecare duș să fie o experiență unică. Dezavantajul lor ar fi că sunt mai costisitoare decât coloanele de duș, însă și senzațiile oferite vor fi pe măsură.
Calitatea, principala valoare a brandurilor premium
Indiferent de sistemul de duș ales, calitatea trebuie să primeze, iar printre principalele branduri accesibile care s-au remarcat de-a lungul timpului prin splendoare se află Hansgrohe, renumitul producător german de produse sanitare care încă din anul 1928, când a inventat primul duș de mână, se remarcă prin excelență, calitate premium și profesionalism.
Alți producători de excepție care fac diferența sunt Grohe care de mai bine de 100 de ani pune pasiune în liniile de producție inovatoare, precum și Kludi recunoscut pentru produsele cu design unic, de calitate premium. Desigur, acestea sunt doar trei exemple de producători care oferă soluții practice și avantajoase pentru orice tip de baie și orice gust.
Cel mai important este ca atunci când decidem să alegem pentru baia noastră un sistem de duș performant, să luăm în calcul atât calitatea, cât și funcționalitatea, astfel încât fiecare zi să fie un bun prilej de explorare senzorială plăcută.