„Valurile Dunării” - O Călătorie muzicală Extraordinară de Ziua Europei cu tenorul Ștefan von Korch, soprana Oana Șerban și baritonul Fang Shuang la Sala Luceafărul, pe 14 mai

„Valurile Dunării” - O Călătorie muzicală Extraordinară de Ziua Europei cu tenorul Ștefan von Korch, soprana Oana Șerban și baritonul Fang Shuang la Sala Luceafărul, pe 14 mai
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Pe 14 mai, la Sala Luceafărul, muzica va deveni pod între culturi, într-un concert excepțional dedicat Zilei Europei – „Valurile Dunării”.  Vă vor încânta cu vocile lor tenorul Ștefan von Korch, soprana Oana Șerban și baritonul Fang Shuang, trei artiști uniți de pasiunea pentru muzică și de dorința de a oferi publicului o experiență sonoră unică. 

Repertoriul va traversa granițe și epoci, aducând împreună influențe clasice și moderne, într-o armonie ce reflectă spiritul multicultural al Europei.  

Tenorul Ştefan von Korch, solist amfitrion şi coordonator artistic spune: „Aşa cum Dunărea este un liant între ţările Europei, muzica va fi un liat al sufletelor, într-o  seară de neuitat, în care arta sunetului va celebra diversitatea. Vă invităm la un spectacol de gală, ce ce îmbină grația valsurilor, emoția ariilor clasice şi romantismul canzonetelor,  cu spiritul boem al romanţelor, dar şi cu exotismul limbii chineze.”

Invitația tenorului Ștefan von Korch la concertul Valurile Dunării

„Valurile Dunării” nu este doar un concert, ci o invitație la o călătorie muzicală prin timp și spațiu, unde fiecare piesă devine o punte între tradiții și inovație, între Orient și Occident.  

Biletele, începând de la preţul de presale de 60 de lei, se găsesc pe Tickeststore.ro şi Eventim.ro

Noi întâlniri cu tenorul Ştefan von Korch, dar şi cu Alin Stoica şi alte nume mari,  în cadrul seriei Musical Extravaganza, vor avea loc după următorul program: 

Valurile Dunării” – Concert extraordinar de ziua Europei – 14 mai – Sala Lucefărul

La Vita e bella” – 4 iunie Sala Dalles

Sous le ciel de Paris” – 16 iulie Sala Dalles

Duelul Tenorilor” – 2 august – Grădina de Vară Herăstrău

Nessun Dorma” – 23 septembrie Sala Dalles  

Valsuri celebre – Dein ist mein ganzes Herz” – 15 octombrie – Sala Dalles 

Vivo per lei” – 19 noiembrie – Sala Dalles

Christmas Extravganza” – 17 decembrie – Sala Dalles

Despre protagonişti 

DESPRE SOLIŞTI

Ştefan von Korch – Tenor

Stefan von Korch Landscape 2

Cu o evoluţie exponențială, națională şi internaţională, Ştefan von Korch a început anul pe scena Filarmonicii de Stat Transilvania, în Carmina Burana, lucrarea sa „semnătură,” continuă la Opera Naţională din Iaşi în rolul Camille de Jolidon din „Văduva veselă 2.0” în regia lui Andrei Şerban, dar şi în seria de concerte Musical Extravaganza, pentru care este solist-amfitrion şi coordonator artistic. 

Ştefan von Korch a încheiat 2024 cu apariţii de marcă la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian,  la  Sala Palatului şi la Filarmonicile din Târgu-Mureş şi Timişoara, iar în perioada verii a debutat în Carmina Burana la Festivalul Palermo Clasica şi într-un grandios spectacol concert în Spania. Tot în decursul anului trecut a interpretat pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş lucrarea vocal simfonică Stabat Mater de G. Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor şi lucrarea Lobgesang de F. Mendelssohn, a fost invitat la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” „Don Pasquale, ” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

Oana-Maria Șerban – soprană 

Oana Serban

Talentata soprană de coloratură a cântat în Grădinile Palatului Versailles, cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice de la Paris, a performat la Musikverein din Viena  în rolul Dochiţa din Opereta „Crai nou”, alături de Opera Naţională din Bucureşti şi a debutat la Opera Națională din București în 2023  în rolurile Olympia din opera Povestirile lui Hoffmann, de J.Offenbach, Gilda din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi, si cel mai recent Susanna, din opera Nunta lui Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart. Este eroina favorită a celor mici în roluri memorabile pe scena Operei Comice pentru copii, unde a fost, printre altele, Rosina din opera Bărbierul din Sevilla, Clorinda din opera Cenușăreasa, ambele de Gioachino Rossini, Norina din opera Don Pasquale și Adina, din opera Elixirul dragostei, de Gaetano Donizetti

Fang Shuang - bariton

Fang Shuang

Fang Shuang a devenit un adevărat “răsfăţat al publicului” după ce a fost finalist în concursul Românii au talent în 2017, unde a obținut Golden Buzz cu melodia ,,Copacul,” şi a încântat cu ,,De-ai fi tu salcie la mal” şi ,,Of, inimioară!,” dezvăluindu-şi pasiunea pentru muzica românească veche.

Cariera sa pe scena lirică a început însă cu mult mai devreme, încă din 2013, când a devenit solist al Operei Comice pentru Copii, unde a interpretat: Malatesta din ,,Don Pasquale,” Peter (Tata) din ,,Hansel & Gretel,” Directorul din ,,Mam’zelle Nitouche” (Hapciu în Re Major), Pappacoda din ,,O noapte la Veneția,” Papageno din ,,Die Zauberflote” (Flautul Fermecat), Hook din ,,Peter Pan” şi Pimpinone din ,,Pimpinone”

Este absolvent al Universitaţii Naționala de Muzică din București, la clasa domnului Ionel Voineag și a doamnei Andreiana Geamănă-Roșca la acompaniament canto şi a unui master la secția canto clasic, însa marea sa  pasiune rămân romanţele.

Despre stagiunea Musical Extravaganza

Stagiunea Musical Extravaganza. Concertele au menirea de a oferi publicului bucuria întâlnirii cu nume reprezentative ale scenei lirice, într-un cadru mai restrâns, ce oferă o perspectivă diferită asupra actului artistic faţă de cea de pe impozanta scenă a operei, dar şi de a apropia genul clasic de publicul de toate vârstele.  Spectatorii sunt invitaţi să îşi admire soliştii preferaţi într-o atmosferă selectă, completată de un acompaniament de cameră, ce pune în valoare interpreţii într-o lumină caldă şi personală.