Nu sunt îndreptățit să fac publice mai multe informații, a răspuns Marcel Ciolacu, duminică, după congresul PSD, când a fost întrebat dacă există probe concrete pentru eliminarea din cursa pentru funcţia de preşedinte al României a lui Călin Georgescu. De asemenea, premierul a mai spus că ar trebui „să ne sperie” că, în noiembrie, 40% din cei care au pus ștampila pe un anumit candidat nu au știut cine este. În ce privește implicarea în campania candidatului comun, Crin Antonescu, premierul Ciolacu a spus că a avut o discuție: „mă plătiţi să fiu prim-ministru, să îmi văd de actul de guvernare”.
Nu sunt eu cel îndreptăţit să răspund la această întrebare, a spus Marcel Ciolacu atunci când a fost întrebat de jurnaliști, duminică, după congresul PSD, dacă există probe concrete pentru eliberarea din cursa prezidențială a candidatului Călin Georgescu.
„Nu sunt cel îndreptăţit să răspund la această întrebare. Nu sunt nici îndreptăţit să fac publice mai multe informaţii. Aşa funcţionează un stat de drept. Eu nu sunt magistrat, nici judecător, nici procuror, nici membru al CCR, nici membru la BEC.
Eu am spus o părere politică. Nu am vorbit pe scenă din poziţia de prim-ministru, am vorbit din funcţia de preşedinte al PSD. Am spus că nimeni nu poate fi oprit arbitrar, trebuie să existe dovezi care să fie prezentate.
Mai mult, există o tensiune în societate. Dacă ne facem că nu o vedem... nu o rezolvă Victor Ponta, cu candidatura lui sau nu. Tensiunea în societate e destul de mare. În momentul în care românii încep iarăşi să se despartă, unii pro, unii contra, nu cred că ne dorim acest lucru.
Atunci am făcut un apel ca lider politic, adevărul trebuie spus cât mai repede”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.
El a mai spus că ar trebui să ne sperie că în luna noiembrie a anului trecut 40% dintre cei care au pus ștampila pe un anumit candidat la alegerile prezidențiale au spus că n-au știut cine este.
„În noiembrie anul trecut, 40% dintre cei care au pus ștampila pe un anumit candidat au spus că n-au știut cine este. Iar asta ar trebui să ne sperie, pentru că din ură, frustrare și scandal se poate naște orice.
În momentul acesta, scopul nostru principal trebuie să fie să ducem la Palatul Cotroceni un om care să asigure stabilitatea democratică în România. Iar Crin Antonescu este omul potrivit care știe și poate să scoată țara din această hipnoză colectivă și să o mențină pe drumul corect.
Eu cred că nu există români care să nu fie suveraniști. Asta scrie în Constituție și toți ne dorim binele României. Așadar, nu ne luăm în piept cu suveranismul sau cu patriotismul pentru că acestea sunt trăiri pe care le avem natural. Toți suntem patrioți. Dar aici este vorba despre a stopa populismul anarhic ascuns în spatele unor concepte nobile precum suveranismul și patriotismul”, a mai spus Ciolacu, citat de Agerpres.
Întrebat dacă în strategia alături de Crin Antonescu ia în calcul candidatura lui Călin Georgescu, Marcel Ciolacu a explicat că nu este el coordonatorul campaniei electorale a lui Antonescu.
„Domnul Crin Antonescu nu a făcut apel la mine de a fi şef de campanie sau consultant. Ceea ce mi se pare corect. Am avut o discuţie, mă plătiţi să fiu prim-ministru, să îmi văd de actul de guvernare, domnul Bolojan să preia şi acest rol de şef de campanie. Am intrat pe strategie. Dacă aş candida, i-aş lua în calcul pe toţi cei care au anunţat că vor candida”, a spus Ciolacu.
Întrebat, de asemenea, dacă în cazul în care Călin Georgescu va ajunge preşedinte, va coabita cu acesta sau va demisiona din funcţie, Marcel Ciolacu a precizat că va avea un dialog extraordinar cu viitorul preşedinte al României, Crin Antonescu.
„Nu vă răspund, e o presupunere. Voi avea un dialog extraordinar cu viitorul preşedinte al României, domnul Crin Antonescu”, a spus Ciolacu.
PSD s-a reunit, duminică, într-un Congres extraordinar, în format hibrid, pentru a valida susţinerea candidaturii la prezidențiale a lui Crin Antonescu, care a participat la întâlnire.
După ce s-au ținut discursurile, s-a trecut la vot, iar Crin Antonescu a fost desemnat – cu 5.484 de voturi dintr-un total de 5.516 de voturi – candidat al PSD la alegerile prezidențiale din acest an. Au fost și 18 voturi împotrivă și 14 abțineri.