Saint-Gobain România s-a implicat activ în sprijinirea unui proiect special în parteneriat cu Habitat for Humanity, furnizând materiale de construcții, o donație de cca. 68.000 euro prin intermediul Fundației Saint-Gobain, precum și prin participarea voluntară a 40 de angajați Saint-Gobain la lucrările de construcții de pe șantierul de la Buftea. Proiectul a vizat finalizarea și inaugurarea Centrului de zi BufKids, la doi ani de la începerea lucrărilor de construcție.
Printre materialele Saint-Gobain integrate în centrul BufKids se află vata minerală ISOVER Akusto, vata minerală bazaltică ISOVER Profi Fassade, ISOVER T-P, ISOVER PLF, profilele Rigips®, gletul de finisare Rigips® SUPER TOP, plăcile de gips-carton Rigips® RF, RB și Glasroc® F.
Centrul comunitar din Buftea (BufKids) este un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două școli din Flămânzeni și Buciumeni – cartiere defavorizate din Buftea
Acesta va găzdui 200 de copii defavorizați din comunitate, care acum sunt în pericol de abandon școlar. Ei vor primi zilnic o masă caldă, vor fi ajutați la teme, vor urma cursuri de educație non-formală și vor beneficia de consiliere psihologică.
De asemenea, alături de Habitat for Humanity Romania, am contribuit la finalizarea unui proiect ce oferă acces la locuințe sigure pentru zece familii vulnerabile din Vaideeni.
Familiile care au beneficiat de casele ridicate în cadrul evenimentului de construire accelerată BIG BUILD 2019 au fost victime ale calamităților naturale.
Contribuția Fundației Saint-Gobain pentru acest proiect a constat într-o donație de 30.000 de euro, iar Saint-Gobain România a furnizat materiale ISOVER, RIGIPS și WEBER pentru construcția integrală a uneia dintre cele zece case.
O altă inițiativă importantă este cea prin care Fundația Saint-Gobain a sprijinit Asociația Ateliere fără Frontiere prin finanțarea a peste 50.000 de euro pentru construcția a 3 dintre cele 8 sere ale fermei Bio&Co din Ciocănari, Dâmbovița
Ferma Bio&Co oferă un loc de muncă persoanelor aflate în situație de excluziune socială. Legumele și fructele fermei sunt obținute prin practici care protejează mediul și prezervă biodiversitatea, calitatea solului, a aerului și a pânzelor freatice, respectând normele europene și naționale ale agriculturii biologice și integrând principiile dezvoltării durabile.
“Ne bucurăm că, alături de partenerii noştri de la Habitat for Humanity România și Ateliere fără Frontiere, ne-am putut implica într-o serie de proiecte cu impact pentru cei aflați într-o situație vulnerabilă, fie că este vorba despre copii sau adulți, în conformitate cu viziunea Fundaţiei Saint-Gobain de a sprijini comunitățile din care facem parte.
Ne implicăm și implementăm în mod constant proiecte de responsabilitate socială, atât prin suport financiar, cât şi prin materiale de construcţii și voluntariat. Transmit, pe această cale, mulțumiri echipei Saint-Gobain România care dovedește o mobilizare exemplară și contribuie într-un număr impresionant, oferind din timpul și priceperea sa, de fiecare dată când este nevoie.
Astfel, reușim să le oferim persoanelor din medii vulnerabile acces la spații de locuit sigure, confortabile, eficiente energetic și prietenoase cu mediul înconjurător, dar și la locuri de muncă atât de necesare în contextul actual, sporind confortul şi starea de bine a comunităţii în care activăm”
Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România
Prin intermediul Fundaţiei Saint-Gobain Initiatives înfiinţată în anul 2008, Grupul se implică activ în proiecte de responsabilitate socială, aliniate strategiei sale: integrarea profesională a tinerilor, construirea, reamenajarea sau renovarea de locuinţe sociale în scopuri de interes general, cu accent pe eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător.
Funcționarea acesteia se bazează pe participarea activă a angajaților Saint-Gobain care transmit Fundaţiei propuneri de proiecte locale de asistenţă socială, iar în cazul calificării proiectului, angajatul devine coordonatorul acestuia.
Despre Saint-Gobain
Cu o vastă experienţă şi capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii, creează, produce şi distribuie materiale şi soluţii care contribuie la bunăstarea şi viitorul fiecăruia dintre noi. Acestea pot fi găsite pretutindeni, în locurile în care trăim şi în viaţa de zi cu zi: în clădiri, transporturi, infrastructură şi în multe aplicaţii industriale. Ele oferă confort, performanţă şi siguranţă, abordând provocările legate de construcţie durabilă, de eficienţa utilizării resurselor şi de schimbările climatice.
Cu vânzări de 42,6 miliarde de euro în 2019, Saint-Gobain operează în 70 de ţări şi cumulează peste 170.000 de angajaţi. În România, Saint-Gobain furnizează produse și soluții din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips şi Weber, cu aproximativ 1800 de angajaţi și operează 22 de linii de producţie în 13 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.