Vara pe uliță - tabără de creație pentru copii la Muzeul Satului

Afis_Tabara_2021

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” dă startul Taberei de creaţie „Vara pe uliţă”, din 12 iulie.

Până pe 6 august copiii își vor petrece vacanța de vară într-o atmosferă prietenoasă și rustică, ce amintește de curtea bunicilor de la țară. Scopul programului este de a insufla celor mici dragostea pentru tradiție și cultură și de a duce meșteșugurile tradiționale mai departe.

Îmbinăm utilul cu plăcutul și sperăm că participanții vor deveni mai responsabili și vor manifesta mai multă grijă pentru patrimoniul cultural național. 

ADVERTISING

Timp de 4 săptămâni copiii vor lucra alături de meșteri populari din întreaga țară, care îi vor iniția în tainele meșteșugurilor populare: olărit, ţesut, croit-cusut-brodat, încondeiat ouă, confecționat păpuşi, măşti și podoabe populare, sculptat în lemn, pictat icoane pe lemn și pe sticlă, prelucrarea artistică a pielii, gravură, dansuri populare, modelaj în lut, confecționat jucării din lemn, pictură de șevalet, artă medievală.

Festivitatea de deschidere va avea loc luni, 12 iulie, începând cu ora 10:00 la Scena Dumitra din incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

ADVERTISING

Cei mici vor face cunoștință cu profesorii coordonatori, vor asculta Corul Vocea Copilăriei din cadrul Programului Național Cantus Mundi și vor cânta și dansa alături de Ansamblul de copii „Periniţa” din Otopeni.

Mulțumim sponsorilor și partenerilor: Borsec, Federația Română de Oină, Poliția Română, Cercetașii României, Centrul Cultural European Româno-Panarab, Crucea Roșie Română, Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni, Opera Națională București, Centrul Educațional de Excelență ITLevel, Asociația InfoCons, Parcul Natural Comana, Asociația pentru Promovarea Istoriei și Artei medievale Lupus Dacus.

ADVERTISING