Culmea luxului: Discotecă și duș la 10.000 de metri. Un multimilionar din Dubai lansează „avionul de petrecere” (Foto)

Culmea luxului: Discotecă și duș la 10.000 de metri. Un multimilionar din Dubai lansează „avionul de petrecere” (Foto)

Petrecerea la sol nu mai e la modă: superbogaților li se oferă acum o variantă extravagantă la 10.000 de metri altitudine. Un patron multimilionar de hoteluri din Dubai lansează „avionul de petrecere de cinci stele”, unde o oră de zbor costă de la 10.000 de lire sterline.

Kabir Mulchandani, fondatorul și președintele grupului hotelier de lux FIVE, a cumpărat un Airbus ACJ TwoTwenty și susține că l-a transformat, iar acum oferă o „combinaţie de ospitalitate și aviație privată”, cu zonă de dans, pat king-size și duș.

ADVERTISING

Avionul, care poate găzdui până la 16 persoane, este disponibil pentru închiriere de la 10.300 până la 14.000 de lire pe oră, scrie The Guardian.

avion lux Five
Foto: Five Hotels and resorts

Zborul cu avionul de 80 de milioane de dolari, numit 9H-FIVE, de la Londra la Dubai, ar putea costa 4.000 de lire sterline de persoană, dacă 16 oameni l-ar rezerva împreună.

Aloki Batra, directorul executiv al grupului hotelier FIVE, a declarat că avionul a fost folosit recent de un fotbalist profesionist celebru, pentru a zbura din Orientul Mijlociu la Madrid, iar compania are programate deja șase rezervări în lunile următoare. Întrebat despre identitatea jucătorului, Batra a spus: „Nu vă dau nume, dar nu este nevoie să fii Einstein pentru a-ţi da seama cine va fi publicul la acest preț”.

avion lux Dubai
Foto: Five Hotels and resorts

Un alt client a rezervat avionul pentru un tur de două săptămâni în Caraibe.

ADVERTISING

„Dacă vrei să petreci cu adevărat cu stil și vrei să vezi cinci sau șase insule... Presupun că poți face toată zona Caraibe în două săptămâni, cu propriul tău avion. Şi poți sta două nopți în fiecare loc și este foarte convenabil”, a precizat el, despre călătoria clientului nenumit.

„Nu sunt aici pentru a explica de ce oamenii fac asta, dar există avantaje ale aviației private și apoi, cu noi, obțineți mult mai mult.”

Închirierea este cu aproximativ 20-30% mai scumpă decât la un clasic avion privat de afaceri. „Dar avionul nostru are un dormitor, are un duș, are spațiu suficient pentru 16 persoane. [Are] sunet și lumini, așa că știi că te poți distra mult acolo sus în timp ce călătorești.”

avion lux
Foto: Five Hotels and resorts

El și-a descris baza de clienți ca fiind oameni „cu adevărat bogați” și care doresc „să se bucure de bani cât timp sunt încă în viață”.

ADVERTISING

Compania a fost abordată cu niște „cereri nebunești”, inclusiv „un tip care a vrut să plătească 70.000 de dolari doar pentru a o cere în căsătorie pe iubita lui”. Acea solicitare a fost refuzată.

Întrebat despre impactul avionului în contextul crizei climatice, el a susținut că lanţul hotelier a făcut o investiție într-un proiect de conservare în Borneo, ceea ce îi oferă "credite de carbon" pentru a compensa emisiile generate de până la 500 de ore de zbor în acest an.

Emisiile provenite de la aviația privată au crescut cu aproape un sfert după pandemie, când zborurile de toate tipurile aproape au încetat în multe țări pentru o perioadă lungă de timp. „Pentru noi, totul este despre răsfăț durabil”, a mai spus Batra.

„Oamenii se vor răsfăța, dar atâta timp cât ești conștient de amprenta ta de carbon și faci ceva pentru a atenua asta.”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇