Te pregătești de vacanță? Ce ar fi să vizitezi cele mai neobișnuite hoteluri din lume? (Galerie foto)

Te pregătești de vacanță? Ce ar fi să vizitezi cele mai neobișnuite hoteluri din lume? (Galerie foto)

Percepem adesea hotelul ca pe locul care ne oferă un acoperiș deasupra capului, în perioadele de repaus dintre plimbările noastre. Însă locul de cazare poate fi mult mai mult de atât, o destinație de vacanță în sine, o adevărată atracție.

Așa stau lucrurile cu hotelurile atipice de mai jos.

InterContinental Shanghai Wonderland, China

Acest hotel atipic e într-o fostă carieră, abandonată și transformată în ceva unic. Într-o parte a globului unde zgârie-norii fac legea, e cu adevărat o raritate.

De altfel, este primul hotel de cinci stele subteran. Primele două etaje sunt sub apă, așa că pot fi văzute bancuri de pești.

ADVERTISING

În rest, cascade spectaculoase pot fi admirate de la geam.

Treehotel, Harads, Suedia

Într-o pădure de conifere din Suedia, un loc mirific, singuratic și misterios, sunt amplasate șapte camere în copac. Amintesc de ET, de visele copilăriei, de OZN-uri, așa că sunt veritabile destinații de vacanță pentru cei cu suflet tânăr.

Pentru cei care apreciază confortul, merită menționat că există chiar și o saună la înălțime.

Crane Hotel Faralda, Amsterdam, Olanda

Dacă nu ai frică de înălțime, nu suferi de amețeli și ești o fire deschisă, gata să experimenteze, atunci pentru cei ca tine e Crane Hotel Faralda, din Amsterdam. Sunt doar trei apartamente de unde poți să alegi, toate situate într-o fostă macara.

ADVERTISING

Priveliștea e de milioane, iar interiorul e deopotrivă opulent și obscur. E ideal dacă-ți dorești altceva. Dacă tot ai ajuns în Amsterdam, merită să înnoptezi aici.

No Man's Fort, Portsmouth, Anglia

No Man’s Fort este un fort din perioada victoriană, construit în perioada 1867 – 1880, pentru a apăra Portsmouth de atacurile lui Napoleon al III-lea. A fost transformat într-un hotel de lux, cu 23 de dormitoare, un apartament de tip penthouse, spa, club cu spectacole de cabaret, baruri, restaurante și cam tot ce ai putea avea nevoie în vacanță.

ADVERTISING

SiloStay, Little River, Noua Zeelandă

SiloStay oferă cazare în niște solozuri ecologice, în peninsula Banks, din Noua Zeelandă.

Fiecare siloz are două etaje și este echipat cu bucătărie, balcoane, televizor, iar la cerere se furnizează și mâncare.

Palacio de Sal, Uyuni, Bolivia

După cum arată și numele, e un loc plin de sare. Hotelul, în sine, unul cu toate dotările, e realizat din sare, la fel și mare parte din mobilă.

Specialitatea casei: Pui sărat, cum altfel?!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇