Tragedie imensă în Indonezia. Peste 170 de oameni au murit la finalul unui meci de fotbal UPDATE

Tragedie imensă în Indonezia. Peste 170 de oameni au murit la finalul unui meci de fotbal <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Peste 170 de persoane au încetat din viață la un meci de fotbal din Indonezia, asta după ce derbiul dintre Arema și Persebaya a avut urmări greu de descris în cuvinte.

Persebaya a câștigat în această deplasare cu 3-2, însă fotbalul este ultimul lucru despre care se poate povesti în urma acestui meci. După fluierul final al partidei, fanii gazdelor au intrat pe teren, a urmat o bătaie generală cu forțele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene. Dar totul a avut urmări tragice, căci suporterii s-au grăbit să fugă și să sară gardurile arenei pentru a ieși cât mai repede din această debandadă, anunță CNN.

ADVERTISING

Autoritățile din Indonezia anunță în acest moment un bilanț de 129 de morți după această tragedie, având în vedere că pe stadion au fost prezenți mai mulți spectatori decât capacitatea arenei.

BREAKING: On-Site video of Indonesia's soccer match stampede killing at least 129

Se așteaptă însă ca numărul morților să crească, până la 180 de victime chiar, având în vedere că mulți fani sunt internați în stare gravă la mai multe spitale, scrie și The Guardian.

„În timpul incidentelor, 129 de persoane au murit, printre care și doi polițiști. Dintre aceștia, 34 au murit în stadion, iar restul la spital”, anunță șeful Politiei din provincia indoneziană East Java.

Președintele Indoneziei, Joko Widodo a luat decizia că nicio partidă din această etapă a campionatului să nu se mai dispute.

ADVERTISING

De asemenea, există și o declarație a Ministrului indonezian al Sportului şi Tineretului, Zainudin Amali, pentru postul de televiziune Kompas: „Ne pare rău pentru acest incident... acesta este un incident regretabil care "răneşte" fotbalul nostru într-un moment în care suporterii pot urmări meciurile de fotbal de pe stadion”.

UPDATE: Așa cum anunță agenția de presă Associated Press, care citează presă din Indonezia, avem un nou bilanț al victimelor din Indonezia, unul și mai crunt, 174 de morți, iar spitalizate în acest moment se află peste 100 de persoane.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!