Rezultatele de sâmbătă de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Victorie surprinzătoare pentru Argentina

Rezultatele de sâmbătă de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Victorie surprinzătoare pentru Argentina

Sâmbătă au continuat meciurile din faza grupelor Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania, acolo unde mare parte din favorite s-au impus, însă am înregistrat și o mare surpriză.

Opt jocuri au avut loc în Peninsula Iberică pe data de 4 decembrie, în grupele preliminare ale Campionatului Mondial de handbal feminin, din Spania.

Germania s-a impus lejer în fața Slovaciei, la o diferență majoră de 14 goluri, Ungaria a trecut doar la limită de Cehia, Danemarca s-a distrat cu selecționata statului Congo, în timp ce Brazilia a bifat calificarea mai departe după un succes destul de greu cu Brazilia, la doar 4 lungimi avans.

ADVERTISING

Rezultatele înregistrate în partidele de sâmbătă au fost: Slovacia – Germania 22-36 şi Ungaria – Cehia 32-29 (grupa E), Coreea de Sud – Tunisia 31-29 şi Congo – Danemarca 18-33 (F), Paraguay – Croaţia 16-38 şi Japonia – Brazilia 25-29 (G) şi Austria – Argentina 29-31 şi China – Spania 18-33 (H).

Surprinde victoria Argentinei în fața unei naționale cu nume în Europa, Austria, aceasta fiind prima victorie din istoria naționalei din Țara Tangoului la un turneu final de Cupa Mondială în fața unei echipe europene după 30 de eșecuri consecutive.

ADVERTISING

Interesant este că în urmă cu 30 de ani, Argentina debuta cu un eșec rușinos la o Cupă Mondială, scor 9-34 cu Germania în 1999.

Avem deja și primele echipe calificate în grupele principale, e vorba de Spania, vicecampioana mondială, Danemarca, Brazilia, Germania, Ungaria şi Coreea de Sud.

Este prima ediție de Cupă Mondială cu 32 de echipe la start, iar România va continua aventura din Spania cu partida de duminică seara în fața Kazahstanului, de la ora 19, meci LIVE pe SpotMedia.ro.

ADVERTISING

În prima partidă din Spania, fetele noastre au distrus Iranul cu 39-11.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇