România a fost învinsă la limită de Anglia într-un meci amical, după o prestație onorabilă

România a fost învinsă la limită de Anglia într-un meci amical, după o prestație onorabilă

Anglia a dispus de România în amicalul de gală disputat la Middlesbrough, pe stadionul Riverside, un meci în care elevii lui Rădoi au dat o replică mai mult decât onorabilă selecționatei Albionului.

Singurul gol a fost reușit din penalti de Marcus Rashford, în minutul 67, un penalti pe care la chiar prima atingere de balon, Tiberiu Căpușă de la Chindia l-a provocat, după un contact cu Grealish.

Interesant este că Anglia a mai ratat un penalti, zece minute mai târziu, dar Henderson, marele căpitan de la Liverpool, a fost ghicit de inspiratul Niță, care a scăpat cu fața curată de această dată.

România a început partida bine, cu două șuturi pe poartă venite devreme, semnate de Marin și Păun, dar fără mari emoții la poarta lui Johnstone. Anglia a replicat prin două bare, prima a lui Calvert direct în transversală, iar a doua a lui Sancho, șut de la colțul careului direct în vinclu, cu Niță un mare norocos la această fază.

După 0-0 la pauză, Anglia s-a mișcat mai bine la reluare, e adevărat profitând și de schimbările făcute de cele două tabere. La mutarea prost inspirată făcută de Rădoi, care l-a introdus pe Tiberiu Căpușă de la Chindia în minutul 66, un minut mai târziu, tânărul, la prima atingere de balon, l-a bruscat pe Grealish și arbitrul Thiago a acordat corect penalti.

ADVERTISING

A transformat cu sânge rece Marcus Rashford, iar peste zece minute Chiricheș a mai făcut un fault cu totul inutil la Calvert. Rashford ieșise, așa că a lovit Henderson, dar Niță l-a ghicit pe căpitanul lui Liverpool și a salvat situația.

Am pus și noi pericol la poarta lui Johnstone pe final de meci, cu ocaziile lui Cicâldău și Ivan, dar și cu centrările periculoase în careul mic semnate de Budescu și Hagi, ultimii doi fiind intrați în partea secundă.

Anglia învinge așadar cu 1-0, prima victorie a britanicilor asupra noastră în ultimii 51 de ani, prima înfrângere a noastră pe terenul Albionului în istoria echipei naționale. De asemenea, este al patrulea eșec la rând pe bancă pentru Mirel Rădoi.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL de MECI, Anglia învinge România cu 1-0!

Min.90: Lovitură liberă ce poate fi periculoasă pentru echipa noastră!

Min.86: Centrare inspirată a lui Budescu de pe flancul stâng, prinde însă Johnstone, nimeni nu a deviat balonul decisiv.

Min.84: Adrian Rus intră în locul lui Nedelcearu.

Min.82: Chiricheș salvează in extremis cu piciorul printr-un reflex minunat de pe linia porții!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Min.81: Încă două parade ale lui Niță, care este în zi mare din nou. Watkins între timp îi ia locul lui Calvert.

Min.79: Două schimbări la echipa noastră, ies Cicâldău și Păun, intră Budescu și Băluță.

Min.77: Niță scoate lovitura lui Henderson, marele căpitan de la Liverpool!!

Min.77: Al doilea penalti pe care îl facem azi, Chiricheș are o intrare cu totul inutilă la Calvert...

Min.75: Ies Shaw și Rashford, intră Trippier și Lingard, la naționala Albionului.

Min.74: Mare ocazie de gol România!! Cicâldău, apoi Ivan, au două șuturi puternice, Johnstone scoate cu greu de sub bară reluarea olteanului...

Min.67: GOOL Anglia! Rashford îl păcălește pe Niță și este 1-0 pentru britanici..

Min.67: Și la primul contact, Căpușă face penalti după un contact cu Grealish! Englezii au lovitură de la 11 metri.

Min.65: Ies doi jucători englezi, Sancho și Prouse, intră Bellingham și Rice. Și Rădoi face două mutări, intră Hagi și Căpușă, în locul lui Alibec și Sorescu.

Min.61: Faza frumoasă a englezilor, incursiune bune a lui Rashford, dar șutul la colțul lung se duce alături.

Min.58: Prouse șutează din lovitură liberă la colțul scurt, prinde cu mult calm Niță.

ADVERTISING

Min.54: Și Cicâldău are o șansă interesantă, șutul său de la 12-14 metri se duce doar în stâlpul din spate care susține plasa..

Min.52: Șut de la distanță Sorescu, a încercat un șut din voleu la colțul lung, doar ușor alături..

Min.47: Niță prinde mingea venită din devierea lui Calvert, după centrarea șireată a lui Prouse din fază fixă.

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

INFO: Schimbare la englezi, intră Henderson, căpitanul lui Liverpool, în locul lui Philips.

PAUZĂ la Boro, 0-0 între cele două selecționate.

Min.44: Șut perfect Sorescu la colțul lung, scoate cu piciorul ca la handbal Johnstone, apoi vine Stanciu de la distanță, dar balonul se duce aiurea!

Min.40: Un suporter a năvălit pe teren și jocul tocmai a fost întrerupt..

Min.38: A doua bară a Angliei! Jadon Sancho reia superb de la colțul careului direct la vinclu, mare noroc am avut la această șansă..

Min.32: Lovitură de cap perfectă a lui Calvert direct în transversală, Niță era bătut, totul după o fază fixă, prima mare ocazie a englezilor.

Min.29: Al doilea șut pe spațiul porții, tot al nostru, pasă Sorescu din flancul drept, Păun reia spectaculos din demivole, prinde cu greu Johnstone.

Min.24: Rashford cere un penalti după un contact între el și Chiricheș, sunt proteste, dar arbitrul portughez nu dă nimic.

Min.20: Pasă excelentă pe culoar pentru Rashford, iese Niță la timp și îi blochează calea marelui atacant de la United.

Min.15: Șut de la distanță Grealish, mult peste poarta lui Florin Niță.

Min.12: Șut bun al lui Sancho, am fost surprinși la un joc la offside prost făcut, dar reluarea mijlocașului a fost una defectuoasă.

Min.10: Primul șut pe poartă al României vine de la Marin! Pasă perfectă a lui Camora, Răzvan vine lansat din spate, dar portarul Johnstone prinde ușor, pe centrul porții.

Min.9: Chiriches blochează perfect o centrare în careu ce putea fi periculoasă a lui Grealish.

Min.2: Început curajos pentru noi, avem o situație ofensivă în careul gazdelor, a reluat Alibec, Nedelcearu cere un corner, se dă doar repunere din 6 metri.

ÎNCEPE PARTIDA!

18.58: S-au intonat și imnurile, au început ușoarele mișcări de trupe. Jucătorii ambelor formații au pus un genunchi în pământ, pentru a se solidariza cu mișcarea Black lives Matter, mai puțin Nedelcearu și Stanciu de la noi.

18.54: Avem imagini de pe stadionul din Boro, intră pe teren cele două formații, ne pregătim să ascultăm cele două imnuri de stat.

Echipele de start:

Anglia: Johnstone - Godfrey, Ben White, Mings, Shaw - Grealish, Phillips, Ward-Prowse - Rashford, Calvert-Lewin, Sancho. Rezerve: Pickford, Ramsdale, D. Henderson - Trippier, J. Henderson, Lingard, Watkins, Bellingham, Kane, Rice. Antrenor: Gareth Southgate.

România: Niță - Sorescu, Chiricheș, Nedelcearu, Camora - Cicâldău, Marin, Stanciu - Păun, Alibec, Ivan. Rezerve: Vlad, Iacob - A. Băluță, Budescu, Căpușă, C. Ganea, I. Hagi, Maxim, O. Moruțan, D. Olaru, A. Rus. Antrenor: Mirel Rădoi.

România are al doilea meci amical consecutiv, după rușinea cu Georgia de acasă de miercuri seara, scor 1-2 pe stadionul Ilie Oană din Ploiești. Pentru Anglia este ultima repetiție înainte de EURO 2020, ei urmând să evolueze săptămână următoare în primul lor meci la turneul final, cu Croația.

Conferință de presă înainte de Anglia - România

Rămâne de văzut ce poate schimba Rădoi ca mentalitate în câteva zile, având în vedere că se anunță foarte multe schimbări în garnitura de start față de meciul cu Georgia.

Echipele probabile:

Anglia: 1. Pickford - 24. R. James, 2. Walker, 5. Stones, 21. Chilwell - 14. Phillips, 4. Rice, 19. Mount - 17. Sancho, 9. Kane, 20. Foden.

România: 1. Fl. Niță - 24. Sorescu, 6. Chiricheș, 5. Nedelcearu, 22. Camora - 23. N. Stanciu, 18. R. Marin, 10. Maxim - 14. I. Hagi, 7. Alibec, 20. Budescu.

Arbitru: Tiago Martins (Portugalia).

Partida va fi televizată pe ProTV.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Biletul zilei la pariuri: Ponturile de astăzi

Ce scrie presa internațională după eșecul usturător al Soranei Cîrstea în optimile de la Roland Garros

Cu 203 kilometri la oră, prin Brașov

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!