CNA a somat Digi Sport să nu mai folosească denumirea Steaua pentru echipa din Liga 2 - cum trebuie prezentată de fapt

CNA a somat Digi Sport să nu mai folosească denumirea Steaua pentru echipa din Liga 2 - cum trebuie prezentată de fapt

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a luat o decizie de-a dreptul incredibilă.

Postul Digi Sport a primit o somație din partea CNA pentru a nu mai folosi denumirea „Steaua” când se vorbește despre echipa din Liga 2 deși acesta este numele ei.

CNA a transmis Digi Sport că denumirea sub care trebuie prezentată această echipă este "Clubul Sportiv al Armatei Steaua!", potrivit Gsp.ro.

Armata a dovedit în instanță că deține marca și numele Steaua și are o decizie și în privința palmaresului.

Așadar, nu ar fi nicio problemă dacă s-ar folosi denumirea Steaua când vine vorba despre clubul Armatei.

ADVERTISING

Totuși, decizia CNA este de-a dreptul șocantă.

"Întrunit în ședința publică din data de 05.10.2021, CNA a analizat raportul de monitorizare întocmit de direcția de specialitate cu privire la difuzarea de către Digi Sport 1 a meciului de fotbal Mostiștea Ulmu - Steaua, în data de 08.05.2021, în intervalul orar 11:26:58-13:21:02, în cadrul căruia Ioan Viorel (comentator) a folosit următorii termeni: „Steaua București”, „Steaua”, „Stelei”. Scorul partidei s-a afișat de mai multe ori și s-a titrat: „MOSTIȘTEA ULMU - STEAUA”.

ADVERTISING

După vizionarea unor secvențe relevante din meciul respectiv și audierea punctului de vedere al reprezentantului postului, CNA a decis, la finalul dezbaterilor, să transmită o scrisoare de atenționare prin care solicităm ca, în viitor, să se afișeze denumirea echipelor în conformitate cu cea de pe site-ul FRF pentru informarea corectă, respectiv Clubul Sportiv al Armatei Steaua", se arată în decizia CNA.

La aflarea veștii, Florin Talpan, juristul Stelei, a răbufnit.

"Decizia CNA de a atenționa postul Digi Sport 1 să nu mai folosească numele „Steaua” și „Steaua București” când se referă la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua București” este total greșită, abuzivă chiar, care nu ține cont de realitate și nici de prevederi legale, dispoziții ale instanțelor române, neluând în considerare faptul că Clubul Sportiv al Armatei Steaua București este singurul posesor al mărcii si al denumirii de „Steaua București”.

ADVERTISING

Există în schimb SC Fotbal Club FCSB SA. Însă nimeni nu folosește acest nume când face referire la această echipă, fiind preferat mult mai ușorul „fecesebe”, chiar dacă FCSB e un substantiv propriu, un nume, nu un acronim.

Conform deciziei CNA, toți comentatorii ar trebui să îi spună acestei echipe SC Fotbal Club Fcsb SA, nu „Fecesebe”", a comentat Talpan.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!