Cursă nebună la Monza, cu un accident îngrozitor pentru Leclerc și cu o victorie surpriză pentru Gasly. Hamilton, departe de podium (Video)

Cursă nebună la Monza, cu un accident îngrozitor pentru Leclerc și cu o victorie surpriză pentru Gasly. Hamilton, departe de podium (Video)

Pilotul francez de Formula 1 Pierre Gasly (24 de ani) a câştigat prima sa cursă din carieră în Formula 1, duminică, în Marele Premiu al Italiei, de la Monza, fiind primul pilot din Hexagon care triumfă în Marele Circ după aproape un sfert de veac.

A fost o cursă extrem de ciudată la Monza, acasă la scuderia Ferrari, care a avut parte iarăși de o cursă catastrofală, cu din nou ambii piloți, Vettel și Leclerc, abandonând.

Gasly a fost urmat pe podium de spaniolul Carlos Sainz jr. (McLaren-Renault) şi de canadianul Lance Stroll (Racing Point).

ADVERTISING

Mick Schumacher calcă pe urmele tatălui său și câștigă cursa de pe legendarul circuit de la Monza

Chiar dacă piloții Mercedes au pornit primii pe grilă, Hamilton a fost la un moment dat penalizat 10 secunde la boxe din cauza faptului că a intrat la boxe pe culoarea roșie a stopului, și el și Giovinazzi la acel moment. Venind înapoi pe circuit ultimul, locul 17, acesta nu a putut recupera mare lucru, terminând pe 7, în puncte totuși, la două locuri în spatele colegului Bottas, cu mari probleme la frâne pe întreg parcursul cursei.

ADVERTISING
F1 2020 Monza - Charles Leclerc crash

Charles Leclerc a tras o sperietură zdravănă cu accidentul său, pentru că monopostul Ferrari, pilotat de monegasc, a lovit cu putere zidul de protecţie al pistei, la o ieșire dintr-o șicană. Din fericire, mașina s-a izbit de un zid umplut cu cauciuciuri și astfel șocul a fost mai puțin puternic, Leclerc scăpând fără mari zgârieturi. S-a dat steag roșu după acest incident și cursa s-a reluat după circa 30 de minute.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a abandonat şi el în partea a doua a cursei.

ADVERTISING

Următoarea etapă, Marele Premiu al Toscanei, va avea loc week-end-ul viitor, la Mugello, iar în clasamentul general conduce clar Hamilton cu 164 de puncte, urmat de Bottas cu 117, plus Verstappen cu 110.

Ultimul francez care câștigase un Mare Premiu de F1 fusese Olivier Panis în 1996, la Monaco.

Iată primii 10 sosiți la final:

  1. Gasly - Alpha Tauri
  2. Sainz - McLaren
  3. Stroll - Racing Point
  4. Norris - McLaren
  5. Bottas - Mercedes
  6. Ricciardo - Renault
  7. Hamilton - Mercedes
  8. Ocon - Renault
  9. Kvyat - Alpha Tauri
  10. Perez - Racing Point

Iată și alte subiecte de maxim interes pe care le puteți vizualiza pe SpotMedia.ro:

Marea înșelăciune. De ce nu demisionează politicienii pentru a salva instituția?

O cercetătoare din Cluj, singura din România câştigătoare a unui proiect al Consiliului European al Cercetării


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇