Concluziile celor din FRF după evoluția României la Campionatul European sub 19 ani

Concluziile celor din FRF după evoluția României la Campionatul European sub 19 ani

România a avut o evoluție slabă la EURO sub 19 ani din Slovacia, acolo unde a ieșit din faza grupelor după trei înfrângeri din trei meciuri.

Echipa noastră ar fi putut da un baraj pentru Mondialul sub 20 de ani, dacă se plasa pe locul 3 în grupă, însă în ultima partidă a pierdut dramatic, în minutul 95, scor 0-1 cu țara gazdă Slovacia.

”Le-am zis că viaţa de juniori s-a terminat. Pentru voi începe o viaţă mai grea, aceea de senior, să confirmați educaţia pe care v-au dat-o antrenorii. Au 19 ani, nu mai sunt copii. S-a terminat perioada notiţelor fotbalistice. Poate ar fi putut să joace câteva meciuri dacă ar fi câştigat cu Slovacia. Enes Sali, un puşti de real talent şi Radaslavescu la fel. Să joace în crema echipelor Europei acum. Să mergă cu capul sus.

ADVERTISING

Pentru echipa de juniori nu cred că e lună neagră. A jucat de la egal cu Franţa, Italia şi din întâmplare cu ţara gazdă (n.r. a pierdut). Am fost în primle opt echipe din Europa. Luna neagră a fost pentru echipa naţională (n.r. de seniori), dar nu pentru cea de juniori. Toţi fotbaliştii au trecut prin aceste momente”, a declarat Mihai Stoichita, directorul tehnic al FRF.

Legat strict de meciul cu Slovacia, același fost antrenor al Stelei, dar și al selecționatei Armeniei, spune că am controlat acel joc și că meritam măcar un rezultat de egalitate: ”Eu zic că le-am fost superiori (n.red.: slovacilor), dar din punct de vedere fizic au fost peste noi. Aici suferim în fotbalul românesc. Asta e principala carenţă. Nu ducem lipsă de mobilitate. Nu poţi să faci fotbal fără să fii bine pregătit fizic, pentru că mi se pare că duelurile le pierdem uşor datorită acestui factor. Trebuie să ai o pregătire ca să rezişti 90 de minute. Am suferit în partea de final a partidelor. Ar trebui să punem mai mult accent pe pregătirea fizică a jucătorilor”, și-a încheiat pledoaria Stoichita, invitat telefonic la televiziunea ProArena.

ADVERTISING

România a fost învinsă de Italia și Franța cu 2-1, plus de Slovacia cu 1-0 la acest Euro 2022 de sub 19 ani, doar a doua competiție de acest gen unde România s-a calificat, după ediția din 2011, găzduită atunci de țara noastră.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!