Christian Eriksen, victima unui fake news după incidentul de la EURO 2020

Christian Eriksen, victima unui fake news după incidentul de la EURO 2020

Mijlocașul danez Christian Eriksen este victima unui fake news care s-a propagat pe rețelele de socializare în ultimele ore.

Unii anti-vaxeri au decis să se folosească de episodul de la EURO 2020 pentru a-și argumenta ideile. Astfel, în ultimele ore pe rețelele de socializare s-a distribuit o declarație inventată atribuită doctorului lui Inter Milano la Radio Sportiva, în care acesta ar fi spus că Eriksen s-a vaccinat anti-Covid cu Pfizer pe 31 mai.

Declarația inventată era folosită de anti-vaxeri pentru a arăta cât de rău este vaccinul anti-Covid.

ADVERTISING

În cele din urmă, atât postul Radio Sportiva cât și clubul Inter Milano au explicat că acea declarație nu a fost acordată niciodată.

"Informația din acel tweet este falsă. Noi nu am dat nicio declarație a staff-ului medical al lui Inter despre starea de sănătate a lui Eriksen", a transmis Radio Sportiva.

De asemenea, și Giuseppe Marotta, administratoul delegat al clubului Inter, a reacționat: "Christian nici nu a fost infectat și nici nu a făcut vaccinul".

Partea bună este că starea medicală a lui Eriksen este stabilă și că mijlocașul le-a transmis și colegilor de la Inter Milano că își revine după momentul dificil prin care a trecut.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!