Vești bune: Fără carantină în Grecia și concerte cu mii de spectatori în UK

Vești bune: Fără carantină în Grecia și concerte cu mii de spectatori în UK

Cea mai bună veste pentru români este că Grecia nu mai impune carantină la intrarea pe teritoriul țării sale. Mai departe, vedem cât de frumos evoluează lucrurile într-o țară cu majoritate covârșitoare vaccinată: În UK se testează terenul pentru start la concerte cu mii de persoane.

Nu în ultimul rând, spitalele continuă să primească donații și sprijin uriaș de la companiile private, în aceste vremuri greu încercate de pandemie.

Fără carantină în Grecia

Grecia nu mai impune carantină cetățenilor care vin din Uniunea Europeană, deci inclusiv pentru cei din România.

ADVERTISING

Ridicarea acestei carantine se aplică zborurilor cu ”pasageri care au fost vaccinaţi cu două doze” sau celor care pezintă un test cu rezultat negativ pentru Covid, făcut cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în Grecia.

Concert cu 5.000 de spectatori în UK

Guvernul din Marea Britanie va permite organizarea unui concert-experiment cu 5.000 de participanți. Oamenii nici nu vor purta mască și nici nu vor trebui să respecte distanțarea.

Singura cerință pentru participanți este să facă un test rapid înainte de a intra la spectacol.

ADVERTISING

Concertul-experiment face parte dintr-un program mai amplu prin care autoritățile lucrează cu industria de divertisment și cultură pentru a putea fi organizate în siguranță competiții sportive cu public, festivaluri, spectacole de teatru, dar și nunți cu mulți participanți.

ENGIE donează 110.000 de euro pentru spitalul Elias din București și alte două din Brașov

Un aparat de anestezie de ultimă generație, un electrocardiograf, precum și monitoare pentru funcții vitale, vor ajunge în unitățile COVID-19 ale Spitalului Universitar de Urgență Elias, Spitalului Județean de Urgență Brașov și Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, prin intermediul asociației Dăruiește Viață, cu sprijinul ENGIE România.

ADVERTISING

Sprijinul ENGIE se ridică la 110.000 de euro, care se adaugă celor 207.000 de euro pe care compania i-a investit, alături de Dăruiește Viață, de la începutul pandemiei COVID-19. 

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇