Trenuri insalubre de la CFR au fost scoase din circulație de Protecția Consumatorilor

Trenuri insalubre de la CFR au fost scoase din circulație de Protecția Consumatorilor

Vagoane cu podelele din linoleum murdare, nemăturate, scaune deteriorate, grupuri sanitare neigienizate – sunt câteva dintre neregulile sancționate de comisarii de la Protecția Consumatorilor București care au controlat garniturile de tren aflate în Revizia de Vagoane București Basarab și Revizia de Vagoane București Grivița.

Echipe de control ale Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu și drepturile consumatorilor la CFR Călători.

ADVERTISING

Acțiunea a fost organizată la câteva luni după un control care a descoperit nereguli similare, iar comisarii au constatat că, de fapt, de atunci nimic nu s-a schimbat - trenurile sunt la fel de insalubre.

Principalele abateri constatate de Protecția Consumatorilor:

  • podelele din linoleum murdare, nemăturate;
  • mobilierul specific vagoanelor neigienizat și deteriorat (scaune din pluș murdare/pătate; cu tetiere și cotiere rupte; coșurile de gunoi din vagoane pline de gunoi (în cazul în care erau golite, nu erau igienizate și prezentau un strat gros de reziduuri vechi);
  • grilele instalațiilor de aer condiționat neigienizate, cu depuneri de praf;
  • grupuri sanitare dotate cu vase de wc si lavoare vechi, ruginite, crăpate, neigienizate, cu miros pătrunzator;
  • lipsa materialelor dezinfectante, a mijloacelor de ștergere/uscare a mâinilor,
  • lipsa săpunului lichid.

Echipele de control au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 30.000 de lei și au dispus măsura complementară de oprire temporară a circulației pentru nouă garnituri de tren, până la remedierea deficiențelor.

ADVERTISING

"Se termină o săptămână, nu fără peripeții. Am revenit în tren, nu ca să ne plimbăm ci ca să îl verificăm. Este greu de imaginat că, după ce am desfășurat o acțiune în urmă cu câteva luni, lucrurile par încremenite în timp. O găletușă, o cârpă murdară și multă indolență. S-au aplicat sancțiuni și sper că acest semnal de alarmă să schimbe lucrurile în bine. A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeții. Covid -ul pare o favoare. CFR pare doar o vacă de muls", a anunțat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇