S-a votat! Care vor fi primele blocuri pe care pune Negoiță panouri solare, ca să alimenteze lifturile și becurile de pe scară

S-a votat! Care vor fi primele blocuri pe care pune Negoiță panouri solare, ca să alimenteze lifturile și becurile de pe scară

Consiliul Local al Sectorului 3 a adoptat lista cu primele 9 blocuri pe care urmează să se instaleze, cu banii primăriei, panouri fotovoltaice care să producă energie pentru lifturi și pentru iluminat public în spațiile comune.

Proiectul – inițiat la finalul anului precedent de Robert Negoiță – se numește „Consumă inteligent, utilizează energia verde”.

Prevede, printre altele, modernizarea sistemelor de iluminat public de pe scara blocului și modernizarea sau înlocuirea lifturilor. Aceste sisteme urmează să fie alimentate cu energie electrică produsă de panouri solare, care vor fi montate pe acoperișul blocului.

ADVERTISING

După un vot al Consiliului Local care a permis organizarea proiectului pilot, joi, s-a adoptat, cu 26 de voturi pentru și 4 abțineri, lista primelor 9 blocuri pe care se va testa tehnologia.

Acestea sunt:

  • L11 de pe strada soldat Nicolae Sebe nr. 4
  • F3 de pe strada Fizicienilor nr. 4
  • G1 de pe strada Lucrețiu Pătrășcanu nr. 13
  • blocul 4 de pe strada Râmnicu Vâlcea nr. 3
  • scara 2 a blocului A12 de pe strada Atanasie Panu nr. 8
  • scările A și B ale blocului G3Bis de pe Strada Theodor Pallady nr. 27
  • bloc 21D de pe strada Istriei nr. 6
  • scările A și B ale blocurile N12 și N13 de pe strada Barajul Sadului nr. 3-5
ADVERTISING

Per total, 860 de apartamente ar urma să fie deservite de sistemele de producție a energiei, potrivit documentației anexate proiectului de hotărâre adoptat de Consiliul Local.

Proiectul ar urma să dureze 6 luni.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici adoptați, costurile ar urma să se ridice la 9.441.099 lei.

90% din sumă va fi achitată de la bugetul local al Sectorului 3, iar restul va fi acoperit din fondul de rulment al asociațiilor de proprietari incluse în proiect.

Nu e foarte clar, la acest moment, cât și când vor plăti locatarii. Motivul: blocurile incluse în program au fost deja termoizolate. Iar în Sectorul 3 - potrivit unei hotărâri de Consiliu Local - asociațiile de proprietari își achită contribuția la termoizolare abia în al 9-lea an de la recepția lucrărilor.

ADVERTISING

Potrivit Primăriei Sectorului 3, aceste blocuri au fost termoizolate în perioada 2013 - 2014. Deci e posibil ca în curând proprietarii să aibă de plătit și contribuția la termoizolație, dar și pe cea la sistemul de panouri solare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇