Nu mai sunt vouchere de 100 de lei pentru cei care se vaccinează. Cîțu spune că rezolvă mâine și vorbește iar de ”eliminarea pandemiei”

Nu mai sunt vouchere de 100 de lei pentru cei care se vaccinează. Cîțu spune că rezolvă mâine și vorbește iar de ”eliminarea pandemiei”

Presa a relatat că în unele centre de vaccinare cei care se imunizează cu schema completă nu mai primesc voucherul promis de 100 de lei pe care îl pot folosi pentru a-și lua alimente.

Premierul demis Florin Cîțu a confirmat că bugetul alocat a fost consumat, dar a promis că rezolvă problema, mâine, în ședință de guvern.

"Am vorbit acum despre acele vouchere pe care le-am introdus pentru cei care se vaccinează. Vreau să vă spun că bugetul cred că este finalizat.

Va trebui să luăm încă o decizie prin hotărâre de guvern, prin care să suplimentăm bugetul pentru aceste vouchere. Facem azi...mâine, că azi nu mai e când, o ședință de guvern în care să suplimentăm acel buget, mai sunt câteva bugete pe care trebuie să le suplimentăm", le-a spus Florin Cîțu jurnaliștilor, după o vizită la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din București.

ADVERTISING

Întrebat dacă nu e un semnal prost pentru campania de vaccinare acest lucru, Cîțu a răspuns: ”Orice creștere a numărului de persoane vaccinate este un lucru bun. Rezolvăm celelalte probleme, celelalte sincope. Dar faptul că oamenii se vaccinează e bine”.

El a fost întrebat și despre situația multor români care s-au dus să se vaccineze pentru că sunt amenințați de angajatori cu concedierea.

”Nu știu, dar e foarte bine că s-au vaccinat, e singura soluție de a elimina pandemia… sau de a încetini răspândirea virusului”, a răspuns Cîțu.

ADVERTISING

Sintagma ”eliminarea pandemiei” i-a creat premierului probleme în trecut. El anunța, la finalul lunii iunie, că ”ținta este să eliminăm pandemia și am atins-o”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇