Creștere rapidă: Rata de infectare Covid-19 a trecut de 4 la mie, în Capitală

Creștere rapidă: Rata de infectare Covid-19 a trecut de 4 la mie, în Capitală

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în Bucureşti a trecut de 4 sâmbătă. Conform datelor transmise de Prefectura Capitalei, sâmbătă, incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,1 la mia de locuitori. Vineri, incidenţa îmbolnăvirilor era 3,77.

Conform datelor transmise de Prefectura Capitalei, sâmbătă, incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,1 la mia de locuitori. Vineri, incidenţa îmbolnăvirilor era 3,77 la mie.

Reamintim că Bucureștiul a intrat în scenariul roșu încă din noaptrea precedentă. Decizia a fost luată cu greu, după mai multe ore de discuții, în condițiile în care astăzi, chiar în aceste momente, are loc la Rompexpo congresul PNL, la care participă 5.000 de persoane.

ADVERTISING

Restricțiile care vizează Capitala au intrat în vigoare la ora 00 și sunt conforme cu prevederile HG 932/2021, a informat Prefectura București.

Întrebată de jurnaliști despre Congresul PNL, reprezentanta Prefecturii a răspuns, printre altele: ”Obiectul ședinței nu a fost Congresul PNL, ceea ce fac organizatorii este responsabilitatea lor. Textul HG 932/2021 nu face referire expresă la aceasta manifestare care poartă denumirea de congres. Este problema organizatorilor cum se califică și unde se încadrează”.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇