Clujul va fi primul județ care digitalizează integral plata taxelor și impozitelor locale

Clujul va fi primul județ care digitalizează integral plata taxelor și impozitelor locale

Toate primăriile din județul Cluj vor fi incluse în sistemul Ghișeul.ro.

Astfel, Clujul va deveni primul județ care digitalizează integral procesul de plată a taxelor și impozitelor locale, anunță Consiliul Județean Cluj.

CJ a avut, marți, o videoconferință cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, aceasta fiind și tema întrevederii virtuale. Astfel, proiectul ar urma să fie implementat până la sfârșitul lunii august.

” (...) intenția Clujului este aceea de a fi primul județ din România care va avea toate primăriile aderate la platforma GHIȘEUL.RO, inițiativă ce prezintă multiple avantaje atât pentru cetățeni, cât și pentru autoritățile locale.

ADVERTISING

Acest ambițios proiect, prin care se dorește digitalizarea serviciilor și facilitarea procesului de plată a taxelor și impozitelor către primăriile din județul Cluj, urmează a fi implementat până la finele lunii august a.c.

În acest scop, forul administrativ județean va oferi primăriilor suportul necesar, prin asigurarea asistenței de specialitate, atât în ceea ce privește componenta I.T. cât și cea legată de procedura administrativă ce trebuie parcursă”, se arată într-o informare a Consiliului Județean.

ADVERTISING

”Venim în întâmpinarea clujenilor cu o soluție simplă și eficientă, fiind primul județ din țară care lansează o astfel de inițiativă.

Într-o societate tehnologizată precum cea în care trăim, este absolut necesar ca și administrația să se adapteze acestor evoluții. A venit timpul să uităm de cozile de la ghișee, de timpul pierdut pentru simple plăți către instituții publice, de termene depășite și penalizări pentru întârzieri cauzate de diverse motive”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ.

Avantaje

CJ arată că plățile se pot face 24/ 24, 7 zile pe săptămână. Cetățenii pot folosi carduri bancare emise în România, dar și în străinătate.

ADVERTISING

În plus, pe lângă taxe și impozite, clujenii vor putea să-și achite și amenzile contravenționale.

În ce privește instituțiile publice, aici vor fi reduse cheltuielile operaționale și va crește volumul de taxe și impozite colectate.

”Aderarea la acest sistem duce, totodată, la crearea unei platforme solide de interoperabilitate la nivel național, standardizarea documentelor, nomenclatoarelor, comunicației și fluxurilor electronice. Toate acestea pot contribui decisiv la creșterea încrederii cetățenilor în administrația publică locală și a satisfacției acestora față de serviciile puse la dispoziția lor”, explică CJ.

https://www.facebook.com/cjcluj/posts/3117933731653554?__xts__[0]=68.ARDSo8bUdNWav-arP7vW0aoilRV5ViF8plj2CQn5G3tPj8CkGRWnoxb96xJDHtmpMjLHy-kMVGPOINf995S96pjr2ItjpekGXK2gg8gSPCcRbaD5CdSDB2OV4iEeCb-bxFvLfPNLMlilKEAMMOBhwWo-ZatFGRKzZOcfwnwZrLi-CPySO4HNKnNp2-gWTKfwaHp0xNWcCSA9p0wLZjQ8y29Tpuq93Ai9Y4i00iE8cJ0OA5weWSqjbRbDq-dps2C4B2S65kcJDwuSSDqRYjeIiyjFStg1JpdT34jSl16FTFfr-glyN7IycDLOn0LnTNclz0KKG-lt6ouQ6XCWF5WUSenLHw&__tn__=-R

Citește și:

Clujul are salarii cu 20% peste media pe țară. E pe locul 2 după București

Clujul are prima stradă smart din România (Foto)

Boc face ”Clujul verde” - 100.000 de arbori și parcuri noi în fiecare cartier


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇