Câți bani dau primăriile din țară pe concerte cu maneliști

Câți bani dau primăriile din țară pe concerte cu maneliști

Mai multe primării din țară cheltuiesc – direct sau prin instituții subordonate – mii de euro pentru a aduce maneliști cunoscuți care să le cânte cetățenilor la sărbători locale.

Iată doar câteva exemple de administrații sărace și foarte sărace care dau banii pe spectacole cu manele, dar și cât costă să-i aduci pe scenă pe Jador, Jean de la Craiova sau Bogdan de la Ploiești pentru un recital de 45 de minute.

Valea Teilor (Tulcea): Cel mai bine plătit invitat la Ziua Comunei e Bogdan de la Ploiești

Valea Teilor este o comună din Tulcea cu aproape 1.500 de locuitori. Cu toții vor asculta manele, în această vară.

ADVERTISING

Pe 17 mai, primăria condusă de Violeta Andrei (PNL) a atribuit direct un contract de 25.684 lei (circa 5.185 euro) către firma Caro Music & Events SRL.

Acesta va „pune la dispozitia clientului servicii artistice sustinute de următorul artist: Bogdan de la Ploiești cu stick, durata prestației artistice este de 45 min.

În suma totală sunt incluse următoarele costuri: onorariul, transportul si taxele”.

Suma nu include cazare și masă pentru artist și staff, în cazul în care și-ar dori așa ceva.

Concertul manelistului urmează să aibă loc pe 20 august, de ziua comunei Valea Teilor.

Tot pentru acea ocazie, primăria condusă de Violeta Andrei a mai cumpărat – tot prin încredințare directă – încă două secțiuni de spectacol.

ADVERTISING

Mai exact, pentru 7.500 lei, va cânta Emilia Ghineascu, cunoscută în lumea artistică drept interpretă de muzică populară și de petrecere.

În plus, tot 45 de minute va urca pe scenă și cântăreața de muzică populară Rodica Mitran, contra sumei de 6.370 lei.

Per total, deci, până la acest moment, primăria din Valea Teilor a făcut atribuiri de 39.554 lei pentru artiști care să cânte de ziua comunei. Din această sumă, aproape 65% se duce pe onorariul și transportul invitatului care va cânta manele.

În Caransebeș, Casa de Cultură plătește recitaluri ale lui Jador și Dorian Popa

Casa de Cultură din norașul Carasebeș - a cărei activitate e coordonată de primărie - a încredințat direct aceleiași firme Caro Music & Events SRL organizarea unor recitaluri - al manelistului Jador și al vedetei Dorian Popa.

ADVERTISING

Mai exact, Casa de Cultură a cumpărat, cu nu mai puțin de 68.186 lei (echivalentul a 13.849 euro) „servicii artistice susținute de următorii artiști: Jador cu formația și Dorian Popa cu stick. Durata prestației artistice pentru fiecare în parte este de 45 de min.

În suma de mai sus sunt incluse: onorariul artiștilor și al staff-ului, transportul artiștilor și al staffului și taxele de firmă.

Cazarea și masa vor fi asigurate de către organizator”, se arată în anunțul de atribuire directă din Sicap.

Potrivit presei locale din Caransebeș, Jador a cântat pe 21 aprilie, iar Dorian Popa, pe 23 aprilie.  

În Gorj cântă Jan de la Craiova

Comuna Roșia de Amaradia din Gorj are în jur de 3.500 de locuitori și e condusă de primarul Liviu Ion Corojman.

Acesta a anunțat deja de pe 21 mai, pe pagina sa de Facebook, prezența la Zilele Comunei, în acest an, a lui Jean de la Craiova.

ANUNȚ! În comuna Rosia de Amaradia este un adevărat șantier, implementându-se investiții .Se lucrează intens, mai...

Publicată de Liviu Ion Cotojman pe Sâmbătă, 20 mai 2023

Primarul spune că „a obținut acordul” lui Jean de la Craiova de a cânta în comună. E adevărat, manelistul a acceptat să cânte în comună.

Ceea ce n-a mai spus primarul este că acordul manelistului vine în urma unei atribuiri directe în valoare de 16.000 lei RON (3.246 euro).

Firma care a luat contractul este tot Caro Music & Events SRL (aceeași care impresariază și pentru Bogdan de la Ploiești și pe Jador).

Jean de la Craiova, alături de Pepe și de interpreta de muzică de petrecere Shondy va cânta și în la Murgeni, oraș cu circa 7.000 de locuitori din județul Vaslui.

Recitalurile vor avea loc pe 6 august 2023, cu ocazia sărbătorii orașului.

Cheltuiala primăriei: 50.000 lei (circa 10.000 de euro).

În acest caz „SC Caro Music & Events pune la dispoziția clientului servicii artistice susținute de următorii artiști : Pepe live band, Jean de la Craiova cu stick, Shondy cu stick.

Durata prestației artistice a fiecăruia este de câte 45 minute.

În suma totală sunt incluse toate costurile: onorariu artiști, masa, transport, cazare și taxe”, se arată în anunțul de încredințare directă din Sicap.

Cine sunt impresarii

SC Caro Music & Events este o societate înființată în anul 2017 de gălățeanul Cătălin Rotaru și Savu Florin, potrivit informațiilor furnizate de platforma cu informații de business listăfirme.ro.

Acum, Cătălin Rotaru deține 96% din participație și este beneficiarul real al actvității societății. Pe asociatul care are doar 4% din societate îl cheamă Liviu Mutu.

Potrivit comunicărilor către Finanțe, în 2022, societatea nu a desfășurat nicio activitate, nu a avut bunuri și datorii de niciun fel și nici angajați.

În acest an, însă, pare că începe să prindă contracte cu primării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇