Viena va fi primul oraș din UE care va vaccina împotriva Covid-19 femeile însărcinate

Viena va fi primul oraș din UE care va vaccina împotriva Covid-19 femeile însărcinate

De la jumătatea lunii mai, capitala Austriei, Viena, va începe să vaccineze anticoronavirus femeile însărcinate şi va deveni astfel primul oraş din Uniunea Europeană care adoptă această măsură, ce are ca scop evitarea unor posibile complicaţii în timpul sarcinii ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2.

Capitala austriacă le va oferi posibilitatea de a se vaccina femeilor însărcinate începând din săptămâna a 13-a de sarcină, după ce a clasificat acest grup de populaţie ca fiind de mare risc, a anunţat duminică responsabilul pe probleme de sănătate din Viena, social-democratul Peter Hacker.

Vaccinurile se vor administra în funcţie de starea sarcinii, având prioritate gravidele cu sarcină avansată, relatează EFE.

Riscul de a se infecta cu SARS-CoV-2 nu este mai mare la femeile însărcinate, însă mai multe studii au semnalat că gravidele care se infectează dezvoltă cu mai mare frecvenţă complicaţii comparativ cu femeile din aceeaşi grupă de vârstă, dar care nu sunt însărcinate.

Un studiu realizat la sfârşitul lunii aprilie şi la care au participat 100 de experţi din 18 ţări a ajuns la concluzia că infectarea cu SARS-CoV-2 creşte cu 50% riscul de complicaţii în timpul sarcinii pentru mamă şi copil.

ADVERTISING

Citeşte şi:

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇