Valeriu Gheorghiță: Am ajuns în situația Italiei. Spitalele sunt copleșite de pacienți infectați cu Covid

Valeriu Gheorghiță: Am ajuns în situația Italiei. Spitalele sunt copleșite de pacienți infectați cu Covid

România a ajuns în situația în care se afla Italia anul trecut, cu spitale supraaglomerate de pacienți infectați cu Covid, atrage atenția preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV), col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

”Îmi e teamă că deja suntem în acest scenariu, spitalele sunt copleșite de pacienți infectați cu Covid. Este o situație extrem de complicată, valul 4 este agresiv”, a declarat, joi dimineață, Valeriu Gheorghiță, întrebat cât mai are România până ajunge în situația Italiei de anul trecut.

Medicul a făcut din nou apel la populație să se vaccineze, să poarte mască, să păstreze distanțarea și să se igienizeze.

ADVERTISING

”Valul 4 ne-a lovit puternic, avem peste 15.000 de cazuri noi pe zi. Fără vaccinare, fără respectarea măsurilor, mască, distanțare, igienizare, nu putem să câștigăm această luptă. Dragi români, vă rog să aveți încredere în noi, în medici”, este apelul făcut de preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare.

El a dat exemplul Marii Britanii, unde studiile arată că vaccinarea a prevenit sute de mii de decese și internări ale bolnavilor de Covid.

”În Marea Britanie, datele ne arată că prin vaccinare au fost evitate 127 de mii de morți, peste 250.000 de internări și peste 24 de milioane de cazuri de infectare. Acesta e beneficiul vaccinării, doar așa putem să salvăm vieți.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu ne poate salva nimeni, în afară de noi. Trebuie să acordăm încredere în știință și medici”, a conchis medicul Valeriu Gheorghiță.

România doboară record după record în ceea ce privește numărul de noi cazuri de Covid și al deceselor. Marți, am avut un record al infectărilor: peste 15.000, iar miercuri am avut cel mai mare număr de morți de la debutul pandemiei: 328, printre care și copii și tineri.

Și presiunea asupra spitalelor este tot mai mare - aproape 15.000 de bolnavi de Covid sunt internați (dintre care 400 minori), iar  1.513 sunt  în stare gravă la ATI. În spitalele din țară nu mai este niciun loc liber la Terapie Intensivă.

ADVERTISING

Citește mai multe despre situația în care ne aflăm din cauza Covid:

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇