Un supliment de flavonoide sau a mânca exact ceea ce trebuie poate întârzia declinul mintal - studiu

Un supliment de flavonoide sau a mânca exact ceea ce trebuie poate întârzia declinul mintal - studiu

Adulții care au o dietă deficitară la capitolul flavonoide – care se găsesc, printre altele, în ceai verde, mere, nectarine, fructe de pădure, pere și cacao – au doar de câștigat dacă iau zilnic un supliment de flavonoide. Un studiu recent a demonstrat că acesta întârzie declinul mintal cauzat de trecerea anilor.

În cadrul studiului, au fost testate suplimentele cu flavonoide extrase din cacao, dar oamenii de știință atenționează că în niciun caz nu ar trebui să înțelegem de aici că a ne cufunda în ciocolată ne va face bine creierului, pentru că nu e același lucru. Ciocolata conține o cantitate mult prea mică de flavonoide, insuficient pentru a considera că avem parte de un supliment pentru creier. În plus, ea vine cu o grămadă de alte neajunsuri pentru organism.

ADVERTISING

În cadrul cercetării, subiecții au primit ori un supliment de 500 de miligrame de flavonoide zilnic, ori placebo. În timp ce suplimentul nu a făcut mare lucru pentru adulții care aveau o dietă echilibrată, bogată în flavonoide, scorurile de memorie îmbunătățindu-se doar foarte puțin în cazul lor, pentru cei care erau deficitari la acest capitol efectele au fost considerabile, scrie CNN.

În cazul acestora, scorurile de memorie au fost îmbunătățite cu o medie de 16% față de începutul studiului. De menționat e faptul că cei peste 3.500 de subiecți cuprinși în studiu aveau vârsta de aproximativ 70 de ani.

ADVERTISING

Dar de fapt ce fac aceste flavonoide pentru creierul nostru? Potrivit oamenilor de știință implicați în studiu, în primul rând acestea ne ajută să prevenim pierderile de memorie.

Acestea acționează direct asupra hipocampusului, ajutând în procesul de învățare, orientare în spațiu și stocarea informațiilor și consolidarea amintirilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇