Tulpina indiană în România: copiii vor fi cei mai afectați, dar încă nu avem transmitere comunitară

Tulpina indiană în România: copiii vor fi cei mai afectați, dar încă nu avem transmitere comunitară

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, joi, că numărul de cazuri de infectare cu tulpina indiană se menţine redus în România, deși tulpina a apărut încă de acum două luni țară, dar nu s-a răspândit semnificativ.

Mihăilă a fost întrebată, joi, la TVR, dacă anunţul INSP referitor la tulpina indiană schimbă perspectiva pandemiei în România: ”Nu o schimbă faţă de cum era în urmă cu o săptămână sau două săptămâni, tulpina indiană apăruse în urmă cu două luni la noi în ţară. E bine că numărul se menţine redus şi că, cel puţin din datele raportate de INSP încă nu există transmitere comunitară, sau, cel puţin, transmitere comunitară  semnificativă pentru tulpina indiană”.

ADVERTISING

Ministrul a precizat că evoluţia pandemiei, într-o ţară, urmează ceea ce se întâmplă în alte ţări.

”Având incidenţă mare cu tulpina indiană  în Marea Brinanie, de exemplu, ne putem aştepta ca, mai devreme sau mai târziu, acea tulpină  să ajungă şi în alte ţări din Europa, implicit şi la noi în ţară (…)

Din ce au raportat cei din Marea Britanie – date reduse – reiese că copiii dezvoltă simptome care pot să dureze un pic mai mult, dacă sunt infectaţi cu tulpina indiană. E adevărat că copiii sunt mai puţin vaccinaţi sau nu sunt vaccinaţi, de aceea ne aşteptăm ca de acum înainte să vedem mai ales efecte la copii”,  adăugat ministrul Sănătăţii.

ADVERTISING

Un număr de 26 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului - detectată în India, unde rata de infectare este foarte mare - au fost confirmate în România, relevă datele anunţate joi de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇