Medicul Valeriu Gheorghiță anunță când ajunge a doua tranşă de vaccin în România

Medicul Valeriu Gheorghiță anunță când ajunge a doua tranşă de vaccin în România

Şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat vineri că se estimează că a doua tranşă de vaccin va sosi pe 28 decembrie.

„Se estimează pe data de 28 decembrie. Este o estimare. Vom şti cu două zile înainte, dar calendarul de livrare în momentul de faţă se va derula săptămânal. Practic, în fiecare săptămână vor ajunge circa 140.000 – 150.000 de doze în România”, a spus Gheorghiţă.

Primele doze de vaccin anti-Covid au ajuns în România (Foto&Video)

Întrebat despre intenţia de vaccinare în România, dr. Valeriu Gheorghiţă a arătat că aceasta "nu reflectă refuzul, pentru că o bună parte dintre oameni, în momentul de faţă, au nevoie de mai multe informaţii pentru a se decide în final dacă se vor vaccina".

ADVERTISING

"Deci, faptul că nu au răspuns în momentul de faţă cu da pentru vaccinare nu înseamnă un refuz", a subliniat Gheorghiţă.

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns astăzi în România, prin Vama Nădlac 2.

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns astăzi în România, prin Vama Nădlac 2. Procesul de vaccinare va începe în 27 decembrie 2020 în ???????? și în toate statele membre ale Uniunii Europene. #ZileleEuropeneAleVaccinării #România

Posted by Guvernul României on Friday, December 25, 2020

Colegiul Medicilor din România recomandă vaccinarea împotriva COVID-19

Câți oameni trebuie vaccinați

El a informat că rata de vaccinare este estimată, la populaţia generală, la circa 30% - 40%.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat că este nevoie ca 60% - 70% din populaţie să fie vaccinată, pentru "a întrerupe cercul vicios" al infectării.

"Dar acest lucru depinde, bineînţeles, şi de participarea populaţiei şi va dura câteva luni. (…) Începerea vaccinării este un pas care, dacă este urmat corect şi făcut corect şi populaţia se convinge, răspunzând la întrebările lor, bineînţeles, de a se vaccina, când ajungem la 60% - 70% putem să spunem că cercul vicios poate fi întrerupt", a punctat Arafat.

ADVERTISING

Potrivit dr. Valeriu Gheorghiţă, "la un nivel de acoperire vaccinală şi o imunizare colectivă la circa 60% - 70%, practic, din punct de vedere epidemiologic, consecinţele negative se diminuează substanţial, circulaţia virusului scade foarte mult şi atunci putem într-adevăr să vorbim de o relaxare a restricţiilor".

România va avea vaccin anti-COVID pentru 10,7 milioane de persoane

De ce depinde succesul campaniei

El a spus că succesul acestei campanii depinde de "comunicare, de informare, de transparenţă, de onestitate, de prezentare a tuturor beneficiilor a importanţei vaccinării şi a riscurilor care sunt asociate acestor activităţi".

ADVERTISING

"Cred că dacă, etapă cu etapă, vom prezenta publicului într-o manieră cât se poate de transparentă, de deschisă şi de onestă informaţiile din surse oficiale şi validate şi verificate ştiinţific, cred că doar prin acest mod putem creşte credibilitatea, putem creşte încrederea populaţiei în vaccinare, pentru că, realmente, este cea mai sigură şi scurtă cale medicală, corectă, prin care noi putem să punem punct acestei pandemii", a mai spus dr. Valeriu Gheorghiţă.

Şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea a participat, vineri, la sosirea în România a primelor 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, prin Vama Nădlac 2, alături de şeful DSU, Raed Arafat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇