Câți pași ar trebui să faci zilnic pentru a te feri de bolile cardiovasculare

Câți pași ar trebui să faci zilnic pentru a te feri de bolile cardiovasculare

Un nou studiu sugerează că persoanele de peste 60 de ani își pot reduce semnificativ riscul de boli cardiovasculare dacă fac zilnic măcar 6.000 de pași.

În comparație cu persoanele care făceau 2.000 de pași pe zi, cercetătorii au descoperit că persoanele care mergeau între 6.000 și 9.000 de pași zilnic aveau un risc mai redus de boli cardiovasculare, inclusiv atacuri de cord și accident vascular cerebral, cu 40 până la 50%, scrie Science Daily.

Însă efectele sunt mai cu seamă puternice pentru cei mai puțin activi, unde orice număr de pași în plus făcuți, peste 2.000 – 3.000, vine cu un foarte mare câștig.

ADVERTISING

În cadrul studiului, subiecții au fost monitorizați pe o perioadă de șase ani, a explicat Amanda Paluch, epidemiolog și kinetolog la universitatea menționată.

Cu cât numărul pașilor făcuți zilnic a fost mai mare, cu atât riscul de boli cardiovasculare era mai mic, a mai explicat omul de știință.

Cercetarea, realizată de oameni de știință de la University of Massachusetts Amherst, raportează concluziile unei meta-analize a opt studii care reflectă date de la 20.152 de persoane din SUA și alte 42 de țări. Vârsta lor medie a fost de 63,2 ani, plus sau minus 12,4 ani, 52% fiind femei.

ADVERTISING

Anterior acestui studiu, același om de știință a condus o altă cercetare, care a arătat că vârstnicii care fac zilnic între 6.000 – 8.000 de pași au un risc de mortalitate mult mai mic din orice cauză. Cu alte cuvinte, mișcarea a fost clar corelată cu longevitatea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇