A fost actualizată lista statelor cu risc ridicat: Croaţia şi Austria, pe lista roşie. Grecia și România, pe lista galbenă. Crește vârsta de carantinare și testare a copiilor (Documente)

A fost actualizată lista statelor cu risc ridicat: Croaţia şi Austria, pe lista roşie. Grecia și România, pe lista galbenă. Crește vârsta de carantinare și testare a copiilor (Documente)

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Croaţia şi Austria sunt între ţările incluse pe lista roşie, iar Grecia a ieşit din zona roşie, ca urmare a scăderii incidenţei, fiind pe lista galbenă. Și România a fost inclusă pe lista galbenă.

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 23 septembrie, Hotărârea numărul 74 prin pentru actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, precum şi modificarea şi completarea HCNSU 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, şi a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România”, a transmis, joi, CNSU. 

ADVERTISING

Modificările sunt:  

în zona roşie au intrat: Austria, Croaţia, Letonia, Bosnia-Herţegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent şi Grenadine, şi Curacao; 

- în zona galbenă au intrat:      

• din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Grecia, Cipru, Norvegia, Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey şi Anguilla;     

• din zona verde, în urma creşterii incidenţei: România, Canada, Slovacia, Luxemburg, Singapore, Groenlanda şi Sao Tome şi Principe; 

în zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est şi Insulele Virgine Britanice. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, este crescută vârsta de la care sunt exceptaţi de la măsura carantinării şi obigativităţii prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇