USR anunță planurile pentru un guvern monocolor, în cazul în care negocierile eșuează: Duminică se face lista de miniştri (Video)

USR anunță planurile pentru un guvern monocolor, în cazul în care negocierile eșuează: Duminică se face lista de miniştri (Video)

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a anunțat că Biroul Național al partidului a convocat pentru duminică după-amiaza Comitetul Politic, pentru a fi aprobată lista miniștrilor cu care Dacian Cioloș va merge în Parlament.

Moșteanu a insistat că prioritatea premierului desemnat este de a reface coaliția, dar, în cazul în care negocierile de vineri eșuează, Cioloș va merge în Parlament cu un guvern monocolor.

”Am convocat Comitetul Politic pentru duminică după-amiază. Comitetul decide intrarea la guvernare, programul de guvernare și lista de miniștri. Prioritatea numărul 1 a premierului desemnat Dacian Cioloș e refacerea coaliției de guvernare.

ADVERTISING

În cazul în care negocierile eșuează în următoarele zile, trebuie să mergem înainte, România trebuie guvernată, vom veni în fața Parlamentului cu un guvern aprobat de Comitetul Politic la începutul săptămânii viitoare.

Eu fac un apel la responsabilitate către toate partidele. PNL nu a vrut să propună premier, PSD nu a vrut să propună premier, ne-am asumat acest rol, președintele Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș și mergem înainte”, a anunțat Moșteanu, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă pe lista de miniștri se vor afla, în scenariul unui guvern monocolor, și tehnocrați sau doar membri USR, Moșteanu a răspuns: ”Asta va fi o decizie în zilele următoare, până duminică seara vom avea o listă. Avem o colaborare bună în partid, partidul e mai unit ca niciodată”.

ADVERTISING

El a spus că runda a doua de negocieri de vineri va avea loc în jurul orei 14:00, tot în funcție de programul lui Florin Cîțu.

”PNL a cerut un răgaz pentru a discuta în partid, vor avea o întâlnire mâine, în jur de ora 11:00, și, apoi, cât de repede se poate va fi o întâlnire”, a spus Moșteanu.

Întrebat dacă Cioloș l-a sunat pe Iohannis să-l informeze despre cum au decurs discuțiile, liderul USR a spus că nu știe, dar că, cel mai probabil, dacă premierul desemnat nu a făcut-o, o va face.

Jurnaliștii au vrut să știe și dacă USR e dispus, în cazul în care PNL va trânti în Parlament guvernul monocolor, să revină apoi la masa negocierilor în jurul unui premier liberal.

ADVERTISING

”Nu-mi place să discut scenarii ipotetice, ci scenarii la zi”, a spus Moșteanu, care a reiterat apoi că ”nu discutăm nici cu PSD, nici cu AUR, nu avem valori comune, nu putem vedea niciun viitor în care niște idei vor fi împărtășite de unii sau alții”.

Vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu prezintă concluziile după cea mai recentă ședință a conducerii partidului.

Vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu prezintă concluziile după cea mai recentă ședință a conducerii partidului.

Publicată de USR PLUS pe Joi, 14 octombrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇