PSD a depus propria motiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

PSD a depus propria motiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

PSD a depus, marți, propria moţiune de cenzura împotriva Guvernului Cîţu, a anunțat prim-vicepreşedintele partidului, Sorin Grindeanu.

”PSD a depus moţiunea de cenzura împotriva Guvernului Cîţu: Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu”, este titlul moţiunii depuse de social-democraţi, a spus Grindeanu.

El a precizat că documentul a fost semnat de 157 de parlamentari social democrați și că se bazează și pe votul celor de la USR PLUS.

„Ne așteptăm ca în cel mai scurt timp, așa cum spune Constituția, să fie convocat BPR. Vom propune un program pentru citire și pentru vot, astfel încât în cel mai scurt timp acest guvern incompetent să plece acasă”, a spus Grindeanu.

ADVERTISING

Ulterior, liderul partidului, Marcel Ciolacu, a anunţat că va propune în şedinţa Birourilor Permanente reunite ca moţiunea de cenzură să fie dezbătută joi şi votată luni.

„Astăzi am decis şi depus moţiunea de cenzură a PSD. Îi invit pe colegii mei din Parlament, de la USR PLUS şi AUR, să vină să voteze această moţiune şi propunem astăzi la Birourile Permanente reunite un calendar strâns, respectiv, joi citirea moţiunii PSD şi luni votul, ca Guvernul Cîţu să plece cât mai repede”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi, după şedinţa conducerii PSD.

ADVERTISING

USR şi AUR ar trebui să îşi retragă moţiunea şi să o depună din nou

Totodată, preşedintele PSD a apreciat că USR PLUS şi AUR ar trebui să îşi retragă moţiunea de cenzură şi să o depună din nou, pentru că, dacă merg în continuare cu actuala formă, ar putea să fie din nou contestată la Curtea Constituţională.

"Haideţi să vedem care sunt atribuţiile CCR: Curtea Constituţională nu legiferează. Acest lucru este atributul Parlamentului. Dacă moţiunea îşi continuă parcursul, atunci, chiar dacă trece moţiunea, prim-ministrul poate să sesizeze din nou CCR că a trecut o moţiune neconstituţională şi domnul Cîţu va reveni din nou prim-ministru, pentru că CCR nu poate să aibă altă decizie decât cea pe care a luat-o astăzi.

ADVERTISING

Este logic ce s-a întâmplat şi este corect ce a decis CCR, ei neputând impune Parlamentului să modifice ceva. Cei care au depus moţiunea ar trebui să o retragă, să redepună moţiunea ţinând cont de ce a decis Curtea şi atunci intră în procedură legală. Dacă se forţează să se meargă în continuare cu această moţiune a alianţei USR - AUR, atunci câştigătorul este domnul prim-ministru Cîţu", a afirmat Ciolacu.

Curtea Constituțională a admis mrți sesizarea premierului Florin Cîţu pe conflictul cu Parlamentul, dar a decis că şi moțiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR poate fi dezbătută şi votată.

USR PLUS decide azi dacă va vota moțiunea depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇