Încrederea în Iohannis și Cîțu s-a înjumătăţit într-o lună. PSD a crescut cu 3% în intenţiile de vot, fix procentele pierdute de PNL - sondaj Avangarde

Încrederea în Iohannis și Cîțu s-a înjumătăţit într-o lună. PSD a crescut cu 3% în intenţiile de vot, fix procentele pierdute de PNL - sondaj Avangarde

PSD ar obţine 40% din voturi (faţă de 37% luna trecută) dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, conform unui barometru al opiniei publice realizat de Avangarde.

PNL este pe locul doi cu 17% (faţă de 20% luna trecută), AUR – 14%, USR – 13%, UDMR – 5%, iar PMP nu ar realiza pragul de 5% pentru intrarea în Parlament.

O altă întrebare adresată subiecţilor a avut următoarea formulare: ”În continuare vă vom citi o listă de politicieni şi personalităţi din România. Vă rugăm să ne spuneţi ce părere aveţi despre fiecare în parte”, opţiunile fiind: părere bună, părere proastă, nu am auzit de el, nu răspund.

ADVERTISING

Pe primul loc la părere bună se află deputatul PSD Alexandru Rafila, cu 30%. El este urmat de Marcel Ciolacu - 25% și Emil Boc - 24%.

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat pe locul al treilea la precedentul barometru, coboară pe locul 6, cu 14% cotă de încredere, comparativ cu 28% în urmă cu o lună.

Şi premierul Florin Cîţu este în scădere, cu o cotă de încredere de numai 7%, faţă de 14% în septembrie.

Guvernul este considerat de 28% dintre cei chestionaţi responsabil pentru gravitatea valului 4 al pandemiei în România, 15% consideră că preşedintele Iohannis este cel vinovat, în timp ce 14% cred că populaţia este cea vinovată.

ADVERTISING

Sondajul a fost realizat în perioada 17 - 26 octombrie, pe un eşantion de 900 de persoane, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Marja de eroare este de 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇