Orban vrea să revină în fruntea Guvernului dacă va câştiga alegerile din partid: Asta e cea mai probabilă evoluţie

Orban vrea să revină în fruntea Guvernului dacă va câştiga alegerile din partid: Asta e cea mai probabilă evoluţie

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat că dacă va câștiga șefia partidului, revenirea în fruntea Guvernului este „cea mai probabilă evoluţie după Congresul PNL din 25 septembrie”.

„Asta e cea mai probabilă evoluţie după Congresul PNL din 25 septembrie. Pentru mine, cartea de vizită a Partidului Naţional Liberal în următorii ani, până la alegerile care vor fi toate în 2024, este performanţa la guvernare, măsura în care Guvernul are capacitatea de a fructifica toate oportunităţile pe care le avem în perioada asta”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, într-o emisiune la postul B1 Tv.

ADVERTISING

Întrebat cum vede o revenire la Guvern, Orban nu a dat un răspuns concret privind modalitatea tehnică în care ar prelua funcţia de prim ministru, însă a arătat că "preşedintele fiind responsabil, este posibil să se ajungă la nevoia ca preşedintele PNL să preia poziţia de premier".

În ceea ce priveşte ideea unei candidaturi a preşedintelui PNL pentru alegerile prezidenţiale, Orban a afirmat: "Eu nu cred că un om serios, responsabil, un om care e onest, sincer faţă de public putea să facă pe niznaiul şi să nu răspundă la această întrebare sau să dea un non-răspuns".

ADVERTISING

Întrebat săptămâna trecută, într-o emisiune televizată, dacă vizează o candidatură la funcţia supremă în stat, contracandidatul lui Orban, Florin Cîţu, a răspuns: "Pas cu pas".

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇