Orban: Luni îmi depun demisia de la Camera Deputaților. Între mine și președintele Iohannis nu mai există niciun parteneriat

Orban: Luni îmi depun demisia de la Camera Deputaților. Între mine și președintele Iohannis nu mai există niciun parteneriat

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat la conducerea PNL, în faţa lui Florin Cîţu, că demisia sa din funcţia de preşedinte al Camerei va fi luni pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu.

”Din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a mai spus Orban.

„Încep prin a le mulţumi celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condiţiile în care s-a desfăşurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîţu pentru alegerea ca preşedinte al PNL. De 31 de ani de carieră am apărat valorile liberale şi am acţionat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale.

ADVERTISING

Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democraţiei, a drepturilor şi valorilor individuale şi valorilor liberale şi voi continua să acţionez, așa cum am făcut-o și până acum, alături de colegii mei.

Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu şi vreau să vă mai spun un lucru: din momentul de faţă, între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a declarat Ludovic Orban.

ADVERTISING

Florin Cîțu este noul președinte al PNL, așa cum era de așteptat, în ciuda atmosferei ostile în care și-a ținut astăzi discursul de candidat, în cadrul Congresului PNL. El a câștigat 2.878 de voturi, adică 60,2 % din numărul voturilor valabile (4.848 de voturi valabile au fost introduse în urnă. Florin Cîțu are cu circa 1.000 de voturi mai mult decât contracanditatul său, Ludovic Orban.

De astăzi suntem un partid unit și vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Împreună construim România liberală, a spus Florin Cîțu, după anunțarea rezultatului.

ADVERTISING

Astăzi, evenimentele au fost neașteptate la Congresul PNL, unde Cîțu a fost puternic huiduit și a avut un discurs cu voce gâtuită. Orban a ținut un discurs puternic, într-o atmosferă foarte favorabilă. El și-a încheiat discursul spunând că indiferent de rezultat, este evident că el a câștigat astăzi.

Sâmbătă, la Congresul PNL, după plecare președintelui Iohannis, sala l-a huiduit încontinuu și puternic pe Florin Cîțu, atunci când și-a susținut discursul în fața miilor de membri PNL veniți să aleagă președintele partidului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇