Orban, întrebat despre o eventuală excludere a sa din PNL: Ar fi ultima nebunie pe care ar putea să o facă cei din echipa necâștigătoare

Orban, întrebat despre o eventuală excludere a sa din PNL: Ar fi ultima nebunie pe care ar putea să o facă cei din echipa necâștigătoare

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, îşi menţine afirmaţiile privind faptul că parteneriatul său cu preşedintele Klaus Iohannis a încetat şi afirmă că ar fi o „nebunie” eventuala sa sancţionare pentru declaraţia în acest sens făcută sâmbătă, la finalul congresului în care a pierdut alegerile interne din PNL.

„Cum să fiu sancţionat? Hai, fiţi serioşi!”, a spus Ludovic Orban, duminică, la finalul Consiliului Naţional al PNL. 

„Ce mai e de spus faţă de ce am spus ieri? Când mi-am retras eu vreo declaraţie?”, a afirmat Orban, întrebat dacă îşi retrage cuvintele.  

El consideră că o eventuală excludere a sa din partid din cauza acelei declaraţii „ar fi ultima nebunie pe care ar putea să o facă cei din echipa necâştigătoare”.

ADVERTISING

„Dacă vrea să aibă parteneriat, să aibă cu preşedintele partidului, ales”, a adăugat Orban, referindu-se la Klaus Iohannis.

El susţine că va continua să apere ideile şi valorile liberale, dar şi programul de guvernare „care conţine idei liberale”. 

„Voi susţine deciziile forurilor statutare ale PNL, cu condiţia: eu nu voi mai accepta niciodată să fac niciun fel de înţelegere cu PSD”, a subliniat Orban.

Pe de altă parte, tot azi Cîţu a spus că nu crede că PNL se va rupe, dar va discuta şi cu PSD pentru susţinerea Guvernului, în Parlament: Haideți să nu mai fim ipocriți!

În ceea ce priveşte eventuale sancţiuni la adresa liberalilor care l-au susţinut pentru preşedinţia PNL, fostul lider al PNL consideră că o astfel de atitudine „ar fi o mare prostie”.

ADVERTISING

„Colegii care m-au susţinut sunt colegi care au muncit pentru partid, care au făcut un lucru foarte bun pentru partid. (...) Ar fi culmea să fie sancţionaţi colegi de-ai mei care au avut o opţiune în beneficiul PNL”, mai afirmă fostul preşedinte al partidului.

Preşedintele ales al PNL, Florin Cîţu, cere ca fostul preşedinte Ludovic Orban să explice, în Biroul Executiv, declaraţia sa de la finalul congresului de sâmbătă, conform căreia parteneriatul său cu preşedintele Klaus Iohannis s-a încheiat.

Îi voi da posibilitatea domnului Ludovic Orban să clarifice această poziţie, dacă nu, o clarificăm noi pentru el”, susţine noul lider al liberalilor.

ADVERTISING

În momentul de faţă,  între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a afirmat Ludovic Orban, la congresul PNL, după alegerea lui Florin Cîţu în funcţia de preşedinte al partidului.

Citeşte mai multe despre congresul PNL, analizele şi reacţiile de după:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇