Liviu Dragnea zice că la protestul din 10 august era la Neptun şi bea nişte vin rece. Ionel Arsene a insistat ca Dăncilă să fie premier

Liviu Dragnea zice că la protestul din 10 august era la Neptun şi bea nişte vin rece. Ionel Arsene a insistat ca Dăncilă să fie premier

Liviu Dragnea a afirmat că în seara de 10 august 2018 era la Neptun şi bea vin rece împreună cu mai mulţi prieteni, iar tot ce a văzut despre manifestaţie şi toate datele despre eveniment le-a aflat de la televizor.

Fostul lider al PSD a fost întrebat, duminică seara, la Kanal D dacă a dat ordin să fie bătuţi românii pe 10 august, în condiţiile în care Gabriela Firea l-a acuzat că a planificat atacul jandarmilor împotriva protestatarilor.

“Nici vorbă. Nu eram la Scroviştea în acea seară, eram la Neptun şi o spun, poate să creadă oricine orice, la vremea aia eram cu nişte prieteni, cu soţiile, logodnicele şi beam nişte vin rece. Ce am văzut am văzut la televizor.

ADVERTISING

Nu că nu am dat ordin, nu am vorbit cu ministrul de Interne sau cu cineva din structurile ministerului sau cu cineva din Jandarmerie. Nu a ieşit Rareş Bogdan şi a zis că el ştie că eu sunt, de fapt, pe tunul cu apă şi, de fapt, dau cu apă în protestatari? Ce a spus Gabi Firea atunci, dacă mai susţine în continuare, eu o rog să meargă la Parchet”, a afirmat Dragnea.

Chestionat dacă acţiunile respective au fost comandate, el a răspuns: “Nu ştiu dacă au fost comandate sau nu de cineva. Ceea ce ştiu despre 10 august este la fel de mult sau la fel de puţin aşa cum ştiţi dumneavoastră.

Eu am văzut doar la televizor şi ce se discuta pe Internet, înainte şi după acel eveniment. Eu nu am avut o asemenea informaţie. Nu îmi dădea informaţie nici SRI, nici Doi şi-un sfert, nici Ministerul de Interne. Nici nu le-am cerut”.

ADVERTISING

El a mai fost întrebat dacă a înţeles de ce au fost bătuţi românii în 10 august.

“Nu. Dar nu am înţeles de ce au fost agresaţi jandarmii. De ce 99% dintre oamenii de bună credinţă care au fost acolo să protesteze, din varii motive, i-au lăsat pe cei care erau foarte bine organizaţi, din ce am văzut după aia şi din discuţiile de a doua, de a treia zi, filmuleţe, poze, cei care au început să bruscheze jandarmii, cei care au bătut-o pe acea jandarmeriţă”, a zis Dragnea.

Carmen Dan trebuia sa fie prim-ministru

Fostul preşedinte PSD a vorbit și despre cum a ajuns premier Viorica Dăncilă.

El a susținut că Dăncilă a fost susținută de Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, propunerea iniţială fiind pentru Carmen Dan.

ADVERTISING

Liviu Dragnea a fost întrebat, duminică, la Kanal D, dacă Viorica Dăncilă a fost aleasă premier de către logodnica sa, Irina Tănase.

“Nu. Mă gândeam să nu răspund la întrebarea asta că îmi produce aşa o stare neplăcută. Pot să spun acum pe scurt istoria cum s-a născut ca şi premier doamna Viorica Dăncilă.

Eram într-o seară de dinaintea Comitetului Executiv de a doua zi, după ce îşi dăduse demisia Mihai Tudose, eram mai mulţi colegi şi am rugat să facem o listă scurtă cu nişte potenţiali prim-miniştri.

Un coleg a insistat în permanenţă ca pe acea listă să fie trecută şi Viorica Dăncilă, este un om pe care cred că îl cunoaşteţi, domnul Ionel Arsene, acum e preşedinte de Consiliu Judeţean la Neamţ. A insistat întruna.

În final, după câteva ore de discuţie, am ajuns toţi la concluzia că a doua zi o să propunem colegilor din Comitetul Executiv Naţional ca şi variantă pe Carmen Dan. Au plecat toţi şi cu totul întâmplător domnul Ionel Arsene a mai rămas, insistând totuşi să mergem cu Viorica Dăncilă.

Sigur că decizia finală de propunere nu a fost a lui, a fost a mea. Ne-am despărţit pe la 3 dimineaţa, la 5 şi ceva m-am trezit şi am tot analizat, în sfârşit, am rămas cu ideea Viorica Dăncilă”, a afirmat Dragnea.

El a precizat că Irina Tănase nu a avut legătura cu acest lucru.

“Nu are nicio legătură Irina Tănase cu asta. Minciunile astea s-au mai spus că ea trimitea mesaje. Cui naiba trimitea mesaje?  (...) Ea nu îmi zicea nimic despre politică, deoarece ştia că nu pot lăsa condus de o femeie în politică, de femeia cu care trăiesc”, a precizat fostul lider PSD.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇