Kelemen Hunor, după eșecul primei runde de negocieri pentru guvern: Sper că fiecare mai lasă din orgolii, și în dreapta, și în stânga

Kelemen Hunor, după eșecul primei runde de negocieri pentru guvern: Sper că fiecare mai lasă din orgolii, și în dreapta, și în stânga

Prima rundă a negocierilor pentru formarea unui nou guvern a eșuat. După aproximativ o oră de discuții la sediul PNL, liderii politici au ieșit să spună fiecare versiunea sa, însă concluzia a fost comună – la acest moment nu există un consens.

Ultimul care a ieșit la declarații a fost liderul UDMR Kelemen Hunor. Acesta a spus că a constatat o lipsă de încredere între foștii parteneri de coaliție și și-a exprimat speranța că orgoliile vor fi lăsate deoparte.

Totodată, făcând voalat trimitere la programul de guvernare al USR, liderul UDMR a spus că la acest moment focusul trebuie pe problemele stringente - valul 4 al pandemiei, prețurile la energie, inflația sau PNRR.

ADVERTISING

”Astăzi nu am ajuns la o concluzie și trebuie să vedem fiecare dintre părti ce va discuta când ajunge înapoi in forurile decizionale. Am constatat lipsa de încredere. Fără încredere e greu să construiești ceva.

Ținta noastră a UDMR e să găsim soluții într-o formulă sau alta de guvernare pentru toate problemele cu care ne confruntăm: valul 4, prețurile la energie, inflația, PNRR. Tot ce înseamnă alte priorități trebuie lăsate pe anul viitor, când trecem de această criză.

Eu sper că fiecare mai lasă din orgoliile prezentate și în dreapta, și în stânga. Ce am văzut e în spatele nostru. Nu mai putem schimba nici votul de la moțiune, nici alăturarea cu AUR, dar putem schimba ziua de mâine. Oricine, dacă lipsește din această formulă de 3 + 1 (PNL, USR, UDMR + minoritățile naționale), coaliția din decembrie nu mai funcționează. Dl Cioloș astăzi nu a avut succes, dar mai sunt câteva zile”, a spus Kelemen Hunor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înaintea liderului UDMR a vorbit Florin Cîțu, care a spus că a participat la întâlnire doar din respect pentru români, dar a dat de înțeles că nu e deloc dispus să negocieze ceva cu adevărat cu USR. Rămâne ca la ora 19:00, de la sediul USR, să iasă la declarații și Dacian Cioloș, pentru a ne spune care e strategia pentru zilele următoare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇