Iohannis, după schimbarea lui Vlad Voiculescu: Miniștrii să rezolve crize, nu să provoace unele noi

Iohannis, după schimbarea lui Vlad Voiculescu: Miniștrii să rezolve crize, nu să provoace unele noi

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ce noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a depus jurământul, în urma scandalului în care Vlad Voiculescu a fost demis, că așteaptă de la membrii Guvernului să rezolve crize, nu să creeze unele noi.

”Liderii coaliţiei au dat dovadă de maturitate şi responsabilitate”, a declarat preşedintele, care a cerut din partea Guvernului ”mai puţine dispute şi mai mult dialog”.

”Nu este momentul intensificării disputelor sau al orgoliilor politice de nicio parte”, a precizat Klaus Iohannis.

ADVERTISING

”Răspunsul (coaliției n.red.), dincolo de unele declarații mai puțin inspirate, a fost unul bun. Dialogul a fost cheia care a permis ieșirea din impas”, a spus președintele.

”Greșelile sunt inerente, atunci când se acționează sub presiune”, dar ”munca în echipă rămâne condiția esențială” pentru gestionarea problemelor, a mai transmis Iohannis.

Oamenii vor politicieni care se implică și care își asumă proiecte, care nu caută scuze, care nu dau mereu vina pe alții și se victimizează. Miniștrii au misiunea să rezolve crize, în paralel cu pregătirea de reforme importante, și nu să provoace crize noi”, a mai punctat președintele Iohannis.

Declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă (USR-PLUS), a depus miercuri jurământul, la Palatul Cotroceni. Cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis i-a spus că va avea de rezolvat foarte multe probleme, iar Guvernului i-a cerut să o sprijine.

ADVERTISING

”Doamna ministru, preluați astăzi un minister foarte complicat, Ministerul Sănătății, într-o perioadă extrem de dificilă, de pandemie. Vă doresc multă putere de muncă, mult succes, vă doresc să vă integrați în echipa guvernamentală.

Sunt foarte bucuros că în coaliție s-a găsit un modus vivendi care ne dă tuturor speranțe că lucrurile de acum vor merge și mai bine.

Doresc și Guvernului să găsească o colaborare foarte bună între membrii Guvernului. Să o sprijiniți pe noua colegă, doamna ministru Ioana Mihăilă, pentru ca va avea enorm de multe lucruri de rezolvat.

ADVERTISING

Coaliției de guvernare îi doresc mult succes și să terminăm cu rezultate extrem de bune această etapă”, a declarat președintele Klaus Iohannis, cu ocazia depunerii jurământului Ioanei Mihăilă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇