Iohannis anunţă că Guvernul va adopta un memorandum pentru România Educată, care beneficiază de un sprijin financiar istoric

Iohannis anunţă că Guvernul va adopta un memorandum pentru România Educată, care beneficiază de un sprijin financiar istoric

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, săptămâna viitoare, Guvernul îşi va asuma prin memorandum ţintele şi obiectivele proiectului „România Educată”. El a adăugat că va fi înfiinţat şi un grup de lucru transpartinic, care se va ocupa cu aspectele cadrului legislativ în vederea implementării proiectului.

„Am avut în ultimele trei zile la Palatul Cotroceni ultimele consultări privind România Educată şi trecerea la implementare. În urma discuţiilor din aceste zile au reieşit o serie de lucruri importante.

ADVERTISING

În primul rând, coaliţia de guvernare şi-a exprimat susţinerea pentru proiect şi chiar săptămâna viitoare Guvernul României îşi va asuma, prin memorandum, ţintele şi obiectivele României Educate, urmând să stabilească un plan clar de acţiune, cu responsabili şi termene pentru implementare. 

Educaţia trebuie să fie baza comună de construcţie şi să nu mai aibă culoare politică. În cel mai scurt timp se va constitui un grup de lucru transpartinic pentru a construi cadrul legislativ pentru implementarea proiectului”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la Cotroceni. 

ADVERTISING

"Proiectul România Educată are un sprijin financiar important, istoric aş spune, în valoare de 3,6 miliarde de euro. Suplimentar, prin alte fonduri europene, vom finanţa cu 400 de milioane de euro renovarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, pentru garantarea siguranţei şi a securităţii copiilor şi dascălilor în şcoli", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a avut consultări în ultimele trei zile cu liderii coaliţiei, cu parlamentari şi alte organizaţii pe marginea proiectului „România Educată”. 

Declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇